Ζάεφ σε νεοσύλλεκτους στα Σκοπιανούς: «Γίνεστε μέλος του Μακεδονικού στρατού»

5 Ιουλίου, 20184:15 ΜΜ
More videos

Την ίδια ώρα που οι Μακεδόνες υποδέχονται με συλλαλητήρια τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, παραχωρεί συνέντευξη στην ΕΡΤ τραβώντας μάλιστα selfie! Μάλιστα, η φωτογραφία από το πρωθυπουργικό κινητό τηλέφωνο αποτυπώνει μία ιδιαίτερα ένθερμη ατμόσφαιρα μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών όπου περισσεύουν τα χαμόγελα.

Εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας αναφορικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου η ΕΡΤ οργάνωσε δημοσιογραφική αποστολή στα Σκόπια. Το πενταμελές συνεργείο της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης βρέθηκε στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ χθες και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός παραχώρησε τη συνέντευξη στο δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου.

Μίλησε για τον στρατό του ΝΑΤΟ ο Ζάεφ

Σε επίσημη τελετή στο Υπουργείο Άμυνας, 125 πολίτες της ΠΓΔΜ σήμερα έγιναν δεκτοί ως επαγγελματίες στρατιώτες στο Στρατό της χώρας.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη σε ορκωμοσία στρατιωτών δήλωσε: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Οι δηλώσεις του Ζάεφ:

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας σημαίνει να δουλεύεις σε καλύτερες συνθήκες, αυτές ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ. Γίνεστε μέλος του Μακεδονικού στρατού, που είναι παράδειγμα για την περιοχή, ενός στρατού που, για χρόνια επιχειρούσε χέρι-χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», είπε ο Ζάεφ.

«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε η Υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Radmila Sekerinska.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News