Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΖαχάροβα κατά Μητσοτάκη: «Η Αθήνα εντάχθηκε από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο»

Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: «Η Αθήνα εντάχθηκε από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο»

«Δεν μπορεί οι ήρωες του Μεσολογγίου να συγκρίνονται με τους ναζί του Τάγματος Αζόφ».

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας αλλά και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αναφερόμενη στην ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, αναρωτήθηκε αν ο Ελληνας πρωθυπουργός βάζει στο ίδιο επίπεδο «τους Ελληνες ήρωες του Μεσολογγίου με τους ναζί από το τάγμα Αζόφ στη Μαριούπολη».

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίσει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Μάλιστα χαρακτήρισε τουλάχιστον «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη, όταν παρομοίασε τους υπερασπιστές της πόλης με το Μεσολόγγι.

«Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους ναζί από το τάγμα Αζόφ», είπε χαρακτηριστικά.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο».

Πρόκειται για «άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων με την προμήθεια στο Κίεβο όπλων, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα κατά ειρηνικών πολιτών στο Ντονμπάς», τόνισε η Ζαχάροβα.

Διπλωματικές πηγές: Καμία ευθύνη της Ελλάδας για την όξυνση στις σχέσεις

Για όξυνση στις σχέσεις Ελλάδος Ρωσίας για την οποία η χώρα μας δεν φέρει καμία ευθύνη κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις της Ζαχάροβα.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές του ΥΠΕΞ επισημαίνουν πως «αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δυστυχώς αποτελούν μία περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Τα πιο σημαντικά