Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
διεθνή«Ύστερα από 12 χρόνια γάμου άφησα τον σύζυγό μου για μία γυναίκα»...

«Ύστερα από 12 χρόνια γάμου άφησα τον σύζυγό μου για μία γυναίκα» – Πώς μια γνωριμία έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της 42χρονης

Έπειτα από 12 χρόνια γάμου η 42χρονη Τζέσικα από το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αφήσει τον σύζυγό της γιατί ερωτεύτηκε την Σάρα. Παρόλο που ποτέ πριν από την Σάρα δεν είχε σχέση με άτομο του ίδιο φύλου, άλλαξε όλη της ζωή για να είναι μαζί της.

Από τον γάμο της με τον πρώην σύζυγό της απέκτησε δύο παιδιά και πλέον ελπίζει να αποκτήσει ακόμα ένα παιδί με την νέα σύντροφό της.

Η γνωριμία

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα την Σάρα. Ένιωθα σαν να είχαν σταματήσει όλα γύρω μου. Στεκόταν στο μπαρ με μια παρέα συναδέλφων από το γραφείο μου, γέρνοντας το κεφάλι της πίσω και γελώντας. Πήγα κοντά της και αρχίσαμε αμέσως να συζητάμε. Περάσαμε όλο το βράδυ μιλώντας, κυρίως για ανθρώπους που ξέραμε και οι δύο. Η Σάρα είχε δουλέψει στο ίδιο τμήμα με εμένα, αλλά έφυγε ένα χρόνο περίπου πριν μπω εγώ, οπότε ήξερα το όνομά της αλλά δεν την είχα συναντήσει ποτέ μέχρι εκείνο το βράδυ. Θυμάμαι με πήρε από το χέρι για να με οδηγήσει στο σωστό τραπέζι και ήταν κυριολεκτικά σαν να με είχε διαπεράσει ηλεκτρικό ρεύμα», λέει η Τζέσικα.

Η Τζέσικα γνώρισε τον άνδρα της στον πανεπιστήμιο και ήταν ευτυχισμένη στο γάμο και τη σχέση της για αυτό και όταν γνώρισε τη Σάρα νόμιζε πως ο ενθουσιασμός που ένιωσε για εκείνη ήταν «φιλικός».

Το πρώτο ραντεβού

Το ίδιο βράδυ που γνωρίστηκαν οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν αριθμούς και το πρώτο ραντεβού για καφέ κανονίστηκε άμεσα. «Ήμουν τόσο νευρική και ενθουσιασμένη με αυτό και θυμάμαι ότι δοκίμασα περίπου τρία διαφορετικά φορέματα πριν αποφασίσω ποιο θα βάλω. Η Σάρα είναι έξι χρόνια μικρότερη από εμένα και ήθελα να κάνω καλή εντύπωση», αναφέρει η Τζέσικα.

«Τους επόμενους μήνες, συναντιόμασταν περίπου μία φορά την εβδομάδα και συνηθίσαμε να στέλνουμε μηνύματα η μία στην άλλη τις περισσότερες μέρες. Δεν αισθανόμουν ότι ήταν λάθος και ένιωθα σαν η Σάρα να ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Ο Τεντ σκέφτηκε ότι είχα κάνει μία νέα φίλη και, για τους πρώτους μήνες, προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτό ήταν το μόνο», συμπληρώνει η ίδια.

Η Τζέσικα λέει πως εκτός από κάποια πρώτα εφηβικά φιλιά με μία παιδική φίλη, όταν «προπονούνταν» για το πώς να φιλήσουν αγόρια, δεν είχε νιώσει ποτέ έλξη για άτομο του ίδιου φύλου. Η Σάρα τής είπε από νωρίς ότι ήταν αμφιφυλόφιλη αλλά δεν την ρωτούσε τίποτα για τα ραντεβού και τις σχέσεις της.

«Όταν η Σάρα έσκυψε για να με φιλήσει ένα βράδυ αφού είχαμε πάει να δούμε μια ταινία, ένιωθα σαν να ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Μία εβδομάδα αργότερα πήγα σπίτι της και ήξερα ότι αφού θα περνούσαμε τη νύχτα μαζί έπρεπε να χωρίσω από τον Τεντ», θυμάται η Τζέσικα.

«Είναι απλώς μια φάση»

Οι επόμενοι μήνες κύλησαν δύσκολα για όλους τους. Όταν η Τζέσικα είπε στον σύζυγό της ότι ήθελε διαζύγιο εκείνος στεναχωρήθηκε πολύ και κανένας από τον περίγυρό της δεν μπορούσε να δεχθεί ότι είχε σοβαρά αισθήματα για τη Σάρα. «Είναι απλώς μια φάση», είπε ένας και πως «δεν αξίζει να αφήσεις τον γάμο σου».

«Ο Τεντ αποδέχτηκε τελικά ότι ο γάμος μας είχε τελειώσει αφού του έλεγα επανειλημμένα ότι δεν θα επέστρεφα, αλλά βλέποντας πόσο πονούσε ένιωθα ότι ήμουν απαίσιος άνθρωπος. Μετακόμισα στο διαμέρισμα της Σάρα, αλλά, για χάρη των παιδιών, συμφωνήσαμε ότι θα έμεναν στο σπίτι της οικογένειας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ η Σάρα και εγώ ψάχναμε για ένα μεγαλύτερο σπίτι. Τα παιδιά ήταν 5 και 7 ετών τότε και δεν ήθελα να τα αφήσω… Ήθελα απλώς να μην αναστατωθούν πολύ», περιγράφει η Τζέσικα.

«Η αγάπη είναι αγάπη»

«Τώρα, πάνω από ένα χρόνο μετά, η ζωή έχει ξαναβρεί την αίσθηση της κανονικότητας και ο Τεντ, αν και ακόμα πληγωμένος, έχει αποδεχτεί ότι η Σάρα είναι η σύντροφος της ζωής μου. Με κάποιες οικονομίες και λίγη βοήθεια από τους γονείς μας, η Σάρα και εγώ αγοράσαμε και μετακομίσαμε σε ένα νέο σπίτι πέρυσι και δεν ήμασταν ποτέ πιο ευτυχισμένες. Τα παιδιά μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στον Τεντ και σε εμένα και συνήθως περνούν τέσσερις νύχτες την εβδομάδα μαζί μας», προσθέτει η Τζέσικα η οποία λέει πως πλέον σκέφτεται να αποκτήσει ένα παιδί και με τη σύντροφό της.

«Μου πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσω την ιδέα, αλλά τώρα εξετάζουμε επιλογές και η Σάρα θα ήθελε να κυοφορήσει το μωρό. Τα παιδιά λατρεύουν την ιδέα να έχουν ένα μικρό αδελφάκι ή μια αδελφή και κάναμε κάποιες συζητήσεις σχετικά με τους δότες σπέρματος και το πώς μπορούν να γίνουν μωρά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Τέλος, η ίδια αναφέρει πως αν κάποιος της έλεγε πριν γνωρίσει τη Σάρα ότι θα άφηνε τον σύζυγό της για μία γυναίκα δεν θα τον πίστευε.

«Είμαι ευγνώμων στον Τεντ που μου έδωσε τα παιδιά μας και που δέχτηκε τη Σάρα στις ζωές μας. Έχω μάθει ότι, με το σωστό άτομο, η ζωή μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και ότι η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο κάποιου», καταλήγει η 42χρονη.

Τα πιο σημαντικά