Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαYπoβρύχιo Τitan: «To ταξίδι ήταν δώρo για τη γιoρτή τoυ Πατέρα –...

Yπoβρύχιo Τitan: «To ταξίδι ήταν δώρo για τη γιoρτή τoυ Πατέρα – Δεν ήθελε και πoλύ να τo κάνει»

Την τραγική ειρωνεία για τον θάνατο του μικρότερου από τους πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan το οποίο συνετρίβη κοντά στον Τιτανικό, αποκάλυψε η θεία του 19χρονου γιου του Πακιστανού μεγιστάνα Σαχζάντα Νταγούντ, η οποία δήλωσε ότι ο νεαρός Σουλεμάν μπήκε στο υποβρύχιο μόνο και μόνο γιατί το ταξίδι ήταν δώρο για την γιορτή του πατέρα.

Η Αζμέχ Νταγούντ μίλησε στο NBC και είπε πως ο 19χρονος ήταν «τρομοκρατημένος» για την ριψοκίνδυνη κατάδυση.

«Δεν ήθελε και πολύ να το κάνει. Ο Σουλεμάν πίστευε ότι δεν ήταν οκ όλο αυτό και δεν ένιωθε άνετα να το κάνει. Αλλά ήταν κάτι για την γιορτή του πατέρα. Ήταν μια εμπειρία για να τους φέρει πιο κοντά και ήθελε μια εμπειρία ζωής, όπως και ο πατέρας του. Το ήθελε ο πατέρας του το ταξίδι και ο Σουλεμάν δέχθηκε. Θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε» πρόσθεσε η θεία του αδικοχαμένου 19χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια οι υπόλοιποι τέσσερις επιβάτες του βαθυσκάφους «μπήκαν για τους δικούς τους λόγους και τα δικά τους συμφέροντα. Ο Σουλεμάν βρέθηκε εκεί για την γιορτή του πατέρα».

«Για να είμαι ειλικρινής, όσο και αν ακούγεται τρομακτικό, το να γνωρίζω ότι δεν είχαν χρόνο να καταλάβουν τι επρόκειτο να συμβεί, το ότι βρέθηκαν εκεί να χαίρονται ο ένας τον άλλο και ξαφνικά “μπουμ” και τέλος, το να γνωρίζω ότι ο Σουλεμάν μου δεν ένιωσε καθόλου πόνο είναι ανακουφιστικό» πρόσθεσε η θεία του.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε επιβαίνοντες στο μοιραίο υποβρύχιο ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Τα πιο σημαντικά