Υπόθεση Πάτρας: «Ναρκισσιστική προσωπικότητα χωρίς συναισθήματα η Ρούλα Πισπιρίγκου» – Tι λέει η ψυχολόγος Ν. Βέλτση

29 Μαρτίου, 2022 12:10 ΠΜ
More videos

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα την ώρα που ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με μια νέα ανάρτηση φωτιά αναφέρεται στο θέμα.

Η υπόθεση θυμίζει θρίλερ ειδικά μετά την είδηση ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας βρίσκονται πλέον στα ειδικά δικαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά προκειμένου οι ερευνητές να δουν αν στον οργανισμό της υπάρχουν και άλλες ουσίες εκτός από αυτές που μέχρι στιγμής γνώριζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες στις τοξικολογικές εξετάσεις εντοπίστηκε μια ουσία η οποία προβληματίζει τους επιστήμονες,

Αυτό που θέλουν να εξετάσουν είναι σε τι ποσότητες ενδεχομένως να βρίσκεται στον οργανισμό της και για πόσο χρονικό διάστημα χορηγούνταν.

Στα χέρια των ειδικών μάλιστα βρίσκεται όλος ο ιατρικός φάκελος του παιδιού και πλέον για οποίο στοιχείο βρίσκουν οι ιατροδικαστές σε Αθήνα και Πάτρα ενημερώνονται και οι αναλυτές του ΑΠΘ. Πρόκειται άλλωστε για μια διαδικασία που ακολουθείται, καθώς υπάρχει στο πρωτόκολλο τέτοιων ασυνήθιστων θανάτων.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο τελευταίο 24ωρο της ζωής της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεών της θα έρθουν σε αντιπαράθεση και με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις των άλλων δύο παιδιών που πέθαναν. Θα δουν δηλαδή αν υπάρχουν κοινά στοιχεία και ερμηνείες στις αιτίες θανάτου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν σχηματίσει μια εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι κρίσιμες στιγμές των παιδιών μέσα στα νοσοκομεία λίγο πριν χάσουν τη ζωή τους με τους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι ειδοποιήθηκαν με καθυστέρηση.

Τα ευρήματα που εμφανίζονται σε ανθρωποκτονίες

Στο μεταξύ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έκανε μια ακόμη ανάρτηση στο facebook σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στα ευρήματα της ιατροδικαστικής μελέτης στη Μαλένα και στην Ίριδα που εμφανίζονται σε ανθρωποκτονίες και παραθέτει σχετική βιβλιογραφία.

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα».

Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία», γράφει χαρακτηριστικά.

«Ναρκισσιστική προσωπικότητα χωρίς συναισθήματα»

Για το προφίλ που παρουσιάζει η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το θάνατο των τριών παιδιών μίλησε στο LIVE NEWS η ψυχολόγος Νάταλι Βέλτση.

Όπως σημείωσε η κυρία Βέλτση για το γεγονός ότι η μητέρα των τριών παιδιών δεν έχει στο πλευρό της κάποιον επιστήμονα να τη βοηθά και να τη στηρίζει, «το προφίλ που βλέπουμε σιγά σιγά να διαμορφώνεται δεν επισκέπτεται ποτέ ψυχολόγο, καθώς μέρος του προφίλ είναι και η ανεντιμότητα, οπότε δεν πηγαίνουν σε ψυχολόγο».

«Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το προφίλ προσωπικότητας, αν οι μαρτυρίες ισχύουν -που δείχνουν να ταιριάζουν με τη συμπεριφορά που έχουμε αντιμετωπίσει, συνθέτουν όλες ένα συγκεκριμένο προφίλ» τόνισε η ψυχολόγος, προσθέτοντας πως όσοι έχουν μιλήσει περιγράφουν μια συγκεκριμένη προσωπικότητα.

«Ξέρετε, δεν γίνεται δουλειά αν δεν θέλει κάποιος πραγματικά να βοηθηθεί, δεν δουλεύει έτσι, γιατί θα σου λέει ψέματα» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «κανείς δεν μπορεί να πάει με το ζόρι στον ειδικό, αυτό γίνεται με εισαγγελική παρέμβαση μόνο σε περίπτωση σχιζοφρένειας».

«Αν ισχύουν οι μαρτυρίες και σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά της, μιλάμε τουλάχιστον για μια ναρκισσιστική προσωπικότητα, αν όχι κοινωνιοπάθεια, δηλαδή ένας άνθρωπος χωρίς συναισθήματα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δείτε το βίντεο: