Yπόθεση Πάτρας: «Έκανε δοκιμές στο παιδί για να βρει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης»

31 Μαρτίου, 20225:02 ΜΜ
More videos

«Είχε προσπαθήσει κι άλλες φορές να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα»

Ένα μαρτύριο στα χέρια της γυναίκας που της έδωσε τη ζωή και που θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να την προστατέψει έζησε, όπως όλα δείχνουν, η εννιάχρονη Τζωρτζίνα. 

Ήταν το παιδί που υπέφερε περισσότερο μέχρι τη στιγμή του βασανιστικού θανάτου της. Η ίδια της η μάνα φέρεται να της χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Το κοριτσάκι στα εννιά της χρόνια είχε βιώσει τον πόνο της απώλειας των δύο μικρότερων αδελφών της και βρισκόταν σε μια ηλικία που μπορούσε να καταλάβει πολλά.

Το κοριτσάκι, λίγο μετά τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας και έως τον θάνατό της είχε συνολικά εννέα επεισόδια, που ενδεχομένως να οφείλονται σε χορήγηση μεγάλων δόσεων κεταμίνης. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Παθολογίας, Α. Σπαντιδέας, είναι πολύ πιθανόν η 33χρονη να έκανε δοκιμές στο παιδί για να δει το επίπεδο αντοχής του, αλλά και για να εντοπίσει ενδεχομένως ποια είναι η θανατηφορά δόση που θα έκοβε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας.

Είναι ενδεικτικό, πως το μικρό αγγελούδι τις τελευταίες μέρες της ζωής της και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο παραπονιόταν στη μητέρα της ότι «νιώθει σαν να έχει μια βόμβα στην κοιλιά της, έτοιμη να σκάσει» και ζητούσε να πάει στους γιατρούς. 

Αυτό το έχει περιγράψει η ίδια η μητέρα στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όντως το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τι προκαλούσε τα επεισόδια. 

Διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα, η οποία, όπως είπε ο ιατροδικαστής Τσαντίρης, αποτελεί παρενέργεια από τη χορήγηση κεταμίνης, και ψυχολογικά θέματα, λόγω των θανάτων των αδελφών της.

Πάτρα: Το μαρτύριο της Τζωρτζίνας στα χέρια της μητέρας της

Το κοριτσάκι εμφάνισε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 μέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας στις 4 Απριλίου 2021 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στον φάκελό της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως ”μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου”. Όταν έφταναν οι γιατροί στο δωμάτιό της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή», ανέφερε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

«Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν» δήλωσε η γιατρός, προσθέτοντας πως «υπήρχε προβληματισμός σε όλους για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν».

Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή της μητέρας όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το επεισόδιο, το οποίο της προκάλεσε και την εγκεφαλοπάθεια. 

Το παιδί έδειχνε να πνίγεται και οι γιατροί έσπευσαν για να κάνουν ανάνηψη. Επί 55 λεπτά προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή και το κατάφεραν, όμως η μικρή είχε μείνει εγκεφαλικά παράλυτη. 

Υποψίες είχε προκαλέσει, επίσης, στους γιατρούς το γεγονός ότι το παιδί δεν παρουσίαζε απολύτως κανένα πρόβλημα στην καρδιά, ώστε να δικαιολογούνται τα προβλήματα που είχε. Μάλιστα ο παθολογοανατόμος που εξέτασε τα όργανα της Τζώρτζινας δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός ότι της είχε τοποθετηθεί απινιδωτής. 

«Τις τελευταίες ημέρες που νοσηλευόταν στο ”Ωνάσειο”, το παιδί είχε συνέλθει αρκετά. Όταν τοποθετήθηκε ο απινιδωτής, ο γιατρός μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα», είχε πει στη συνέντευξή της η μητέρα.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, μέσα στο Ωνάσειο είχε ένα μεγάλο επεισόδιο με πολύ χαμηλό οξυγόνο, στο οποίο κανείς από τους γιατρούς δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση. Σε όλα τα επεισόδια η Τζωρτζίνα βρισκόταν μόνη της στο δωμάτιο του νοσοκομείου με τη μητέρα της και πάντα οι γιατροί ειδοποιούνταν σε δεύτερο χρόνο.

Κεταμίνη: Η ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα

Η αποκάλυψη ότι βρέθηκε κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ που αποκάλυψε το φρικτό και αποτρόπαιο έγκλημα που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλον τον κόσμο.

Η κεταμίνη, σύμφωνα με τους γιατρούς, προκαλεί ταχυκαρδία και βραδυκαρδία, αναπνευστική καταστολή, ό,τι δηλαδή παρουσίαζε η Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια των «ανεξήγητων» έως τώρα επεισοδίων της. 

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τα επεισόδια αυτά ήταν πολλά, δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, η μητέρα προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της κι άλλες φορές. 

Επιπλέον, υπάρχουν μαρτυρίες από το κέντρο αποκατάστασης, όπου πήγαινε η Τζωρτζίνα, ότι η μητέρα της ήταν σκληρή και αδιάφορη.

Οι έρευνες πλέον συνεχίζονται για να χυθεί άπλετο φως και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News