Υπόθεση Πάτρας: Αναστάτωση στην οικογένεια Δασκαλάκη με τις φήμες για τρία εντάλματα

24 Μαρτίου, 2022 11:19 ΠΜ
More videos

Αντικρουόμενες διαρροές έχουν μετατρέψει σε ένα αγωνιώδες σίριαλ την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς πότε δημιουργείται η αίσθηση -και όχι τυχαία- ότι είναι θέμα ωρών η αποκάλυψη της αλήθειας και πότε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

σελ 8 φ1 koritsakia patra

Από χθες το πρωί οργίαζαν ανεπίσημες πληροφορίες ή προσεκτικά διοχετευμένες φήμες ότι από ώρα σε ώρα ή το πολύ τις επόμενες δυο τρεις μέρες επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση που στοιχειώνει την κοινή γνώμη. Μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για ένα, αλλά για δύο ή και τρία εντάλματα σε βάρος ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για τον θάνατο των παιδιών.

Αν και καμία επίσημη πηγή δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για το ενδεχόμενο προσαγωγών ή συλλήψεων, ωστόσο οι πληροφορίες ήθελαν να προκύπτει αυτή η εξέλιξη προτού ολοκληρωθεί η παράλληλη έρευνα των ιατροδικαστών και των επιστημόνων. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι από χθες το πρωί οργίαζαν τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ότι έχουν ήδη συλληφθεί ή αναζητούνται για να οδηγηθούν στην Ασφάλεια συγκεκριμένα πρόσωπα, κάτι που προκάλεσε έντονη αναστάτωση στην οικογένεια των παιδιών.220131200454 patra paidia nekra

Επί της ουσίας, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχει κάνει θεαματική πρόοδο ύστερα από έναν ευρύ κύκλο καταθέσεων, ανεξάρτητα από το τι θα αποφανθούν οι ιατροδικαστές. Εξάλλου, εκτός από τη μεμονωμένη μελέτη των τριών θανάτων, η ιατροδικαστική έρευνα επιχειρεί να εντοπίσει κοινό παρονομαστή σε αυτούς, όπως το πνευμονικό οίδημα, πράγμα που απαιτεί επιπλέον χρόνο και κόπο.

φ100 6

Για την υπόθεση-θρίλερ μίλησε ξανά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά εκεί είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου, γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο, ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό… Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της. Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά τη στιγμή του θανάτου σχεδόν του κάθε παιδιού» είπε.

Ο κ. Λέων -που υπενθυμίζεται ότι έχει εστιάσει στο σενάριο του ασφυκτικού θανάτου- σχολίασε αναφορικά με την Τζωρτζίνα:

patra pispirigkou

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει κάποια συγκεκριμένα στάδια. Ιατροδικαστικά και σε συνδυασμό με αυτά που φαίνεται να περιγράφει η μητέρα, είναι βέβαιο ότι θα βγουν ασφαλέστατα συμπεράσματα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν ο μηχανισμός θανάτου και ποια είναι φυσικά η αιτία. Αν μιλάμε για την Τζωρτζίνα, σε αυτό το παιδί είχαμε εγκεφαλοπάθεια. Το πρώτο όργανο που πλήττεται εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος. Η τετραπληγία μπορεί να προκύψει ακόμα και αν έχει στερηθεί μερικά λεπτά οξυγόνο ένας άνθρωπος» ανέφερε.

Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η τοποθέτηση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη στον ΑΝΤ1.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε μας ζητήσουν οι Αρχές. Το να αργούν τόσο τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων σημαίνει ότι κάτι έχουν οι Αρχές. Ας περιμένουμε, όμως, και ας είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι λέμε…» είπε λακωνικά ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών που είχαν επαναφέρει την Τζωρτζίνα.patra 1

«Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο»

Νέα δημόσια τοποθέτηση έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους επικριτές της και να περιορίσει την ατμόσφαιρα που έχουν προκαλέσει σε βάρος της περιστατικά από το παρελθόν της, τα οποία έρχονται το ένα μετά το άλλο στο φως της δημοσιότητας.

Με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», μετά το τρισάγιο που τελέστηκε για τη μικρή Ιριδα, η μητέρα των παιδιών θέλησε να εξηγήσει πόσο την έχει πιέσει το κλίμα που έχουν προκαλέσει εναντίον της τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο. «Δεν είμαι στα όριά μου. Είμαι ήδη… πολύ εκτός ορίων» είπε και θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση, ζητώντας στοιχεία από όσους την έχουν στοχοποιήσει.

«Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν… πώς και πότε; Ποτέ, μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;» αναρωτήθηκε και έστειλε ένα μήνυμα σε όσους αφήνουν αιχμές για εκείνη.

«Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει κι άλλο κακό. Θα μου κάνετε κι άλλο κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει» ξέσπασε η μητέρα των παιδιών.