Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
Ελλάδα«Υποκλίνεται» στον 20χρονο Ανδρέα η Μαριάνα Τουμασάτου: «Ευχαριστώ τους γονείς σου σε...

«Υποκλίνεται» στον 20χρονο Ανδρέα η Μαριάνα Τουμασάτου: «Ευχαριστώ τους γονείς σου σε ανάστησαν παλικάρι»

Το δικό της μήνυμα για την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη θέλησε να στείλει η Μαριάννα Τουμασάτου, λέγοντας ένα δημόσιο “ευχαριστώ” στον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη που βοήθησε τους συνεπιβάτες του να βγουν ζωντανοί από το μοιραίο τρένο.

Η γνωστή ηθοποιός ανήρτησε μία φωτογραφία του 20χρονου φοιτητή, ήρωα των Τεμπών, ευχαριστώντας τους γονείς του που τον μεγάλωσαν με τέτοιο ήθος. Η ίδια μάλιστα, σε άλλη της ανάρτηση σημείωσε χαρακτηριστικά πως “με νεαρά παιδιά σαν τον Ανδρέα, με ήθος και αρχές, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο ως χώρα.”


20 6 466x833 1

“Με σεβασμό στο ήθος και τις αξίες σου αγόρι μου! Ένα ευχαριστώ από όλη τη χώρα στους γονείς σου που σε ανάστησαν, παλικάρι!”!, σημείωσε στη φωτογραφία του 20χρονου Ανδρέα η Μαριάννα Τουμασάτου.

Ο νεαρός δόκιμος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού κατάφερε να βγει σώος και βοήθησε να σωθούν οι ζωές τουλάχιστον άλλων 10 συνεπιβατών του.

Η πράξη του 20χρονου Ανδρέα συγκίνησε τους πάντες και η γιατρός του στο Νοσοκομείο Λάρισας δημοσίευσε μία φωτογραφία τους γράφοντας:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»

20 7 900x675 1

Αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή τους η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) γράφει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Τέτοιες πράξεις που συντελούνται σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες αναδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, το απαράμιλλο θάρρος και την γενναιότητα.»

Τα πιο σημαντικά