Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Ποιοι θα πάρουν σειρά – Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες

29 Αυγούστου, 202112:18 ΜΜ
More videos

Τι θα γίνει με την εστίαση

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει  και τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού να αυξάνεται συνεχώς, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι δημόσιοι υπάλληλοι σε τομείς όπως η εφορία και οι ένοπλες δυνάμεις να εμβολιάζονται υποχρεωτικά. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας και στην εστίαση.

Κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από σήμερα την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εστίαση και ψυχαγωγία

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. «Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε και απαντώντας στην κριτική για το πως μπορεί σε ένα κατάστημα να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι οι πελάτες και όχι το προσωπικό ανέφερε πως: «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δυο τεστ κορονοϊού εβδομαδιαίως. «Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανεξαρτήτως αν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εστίαση, τα μέτρα για τον κορονοϊό θα παραμείνουν αυστηρά, με συχνούς καθαρισμούς, αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια, μάσκα για όλους τους υπαλλήλους και 2 rapid τεστ για το ανεμβολίαστο προσωπικό.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News