Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ενδιαφέρονταΥπερβολικά όμορφοι άνθρωποι εξηγούν πώς είναι να σε βλέπουν όλοι σαν μια...

Υπερβολικά όμορφοι άνθρωποι εξηγούν πώς είναι να σε βλέπουν όλοι σαν μια οπτασία

“Πρόσφατα, ενώ βρισκόμουν σε ένα μπαρ, σε μια ταράτσα στη Λισαβόνα, με το πρόσωπο ηλιοκαμένο και άμμο στα μαλλιά, μετά από μια μέρα στην παραλία, κοίταξα ολόγυρα και συνειδητοποίησα ότι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι ήταν εξωφρενικά όμορφοι. Όλοι ήταν πανέμορφοι και στιλάτοι και όλη αυτή η σωματική τελειότητα έμοιαζε απόλυτα φυσική για όλους.

Έχοντας γύρω μου αυτούς τους πανέμορφους ανθρώπους, που όλοι τους έμοιαζαν σαν το «μετά», ενώ εγώ ήμουν το «πριν», αναρωτήθηκα πώς είναι άραγε να είσαι απίστευτα όμορφος. Οι όμορφοι άνθρωποι έχουν διαρκώς στον νου τους πόσο όμορφοι είναι; Βαριούνται ποτέ να ακούνε θετικά σχόλια για την εμφάνισή τους; Αν βγουν έξω, πόσα ποτά πληρώνουν οι ίδιοι.

Αναζητώντας απαντήσεις, μπήκα στα social media και ζήτησα από τους φίλους μου να μου υποδείξουν τους πιο όμορφους ανθρώπους που ήξεραν – έτσι ήρθα σε επαφή με τους έξι πανέμορφους ανθρώπους που θα δείτε παρακάτω και με βοήθησαν να καταλάβω πώς είναι η ζωή, όταν είσαι υπερβολικά όμορφος.”

Billie*, 28 ετών

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 2

Η φωτογραφία αποτελεί ευγενική παραχώρηση της Billie

VICE: Γεια σου Billie, είσαι πανέμορφη.
Ναι, το ξέρω. Αλλά η αλήθεια είναι πως, όπως όλοι οι άλλοι, θα άλλαζα πολλά πάνω μου – αν και συνειδητοποιώ ότι θα έπρεπε να είμαι ευγνώμων για την εμφάνισή μου και δεν θα έπρεπε να σκέφτομαι έτσι. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν είσαι εμφανίσιμος. Δουλεύω στον χώρο της φιλοξενίας και συχνά παίρνω τεράστια φιλοδωρήματα ή προσφορές για να με κεράσουν ποτά.

Οι φίλες σου ζηλεύουν που τραβάς όλη την προσοχή;
Ναι, μερικές φορές έχω αυτήν την αίσθηση. Πάντα νιώθω ένοχη, όταν βγαίνουμε έξω και οι άνδρες μιλούν σ’ εμένα και αγνοούν τις φίλες μου. Προσπαθώ να τους απομακρύνω αυτούς τους τύπους. Επίσης, όταν λέω στις φίλες μου ότι είναι πολύ ωραίες, δεν με πιστεύουν.

Είναι αλήθεια ότι δεν σε παίρνουν και τόσο σοβαρά, επειδή περιμένουν να μην έχεις μυαλό; 

Εντελώς. Όταν οι άνδρες μου πιάνουν κουβέντα, μου μιλούν για το πόσο όμορφη είμαι, αντί να με ρωτήσουν για τα ενδιαφέροντά μου. Πάντα τα ίδια – όταν είσαι όμορφη, σε κρίνουν μόνο με βάση την εμφάνιση. Μερικές φορές, οι άνθρωποι ξεχνούν ότι έχεις και προσωπικότητα.

Emil, 32 ετών

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c

Η φωτογραφία αποτελεί ευγενική παραχώρηση του Emil

Νομίζεις ότι η ζωή είναι πιο εύκολη, όταν είσαι υπερβολικά όμορφος;
Ναι, μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι όμορφοι άνθρωποι γίνονται πιο συμπαθείς. Από την άλλη, όμως, οι άλλοι συχνά υποθέτουν ότι είμαι αλαζόνας. Μου λένε ότι δεν μπορούν να με καταλάβουν, επειδή κοινωνικά είμαι μάλλον αδέξιος και πιστεύουν ότι με τέτοια εμφάνιση θα έπρεπε να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Έχεις προσέξει ποτέ αν οι άνθρωποι φέρονται με νευρικότητα, λόγω της εμφάνισής σου;
Είχα μια συνάδελφο που της έπεφταν πράγματα –πιάτα, φλιτζάνια, στυλό- όποτε ήταν κοντά μου.

Πότε συνειδητοποίησες ότι ήσουν όμορφος;
Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι είμαι όμορφος, αλλά όλες οι μαμάδες αυτό λένε για τους γιους τους, οπότε δεν το έπαιρνα τοις μετρητοίς. Δούλεψα έναν ολόκληρο χρόνο ως μοντέλο και μετά άρχισα να το πιστεύω. Αλλά δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι – για μένα είναι φυσιολογικό να μου χαμογελάνε γυναίκες στον δρόμο. Αλλά ίσως να μην είναι κιόλας, δεν μπορώ να ξέρω.

Παίρνεις πολλά δωρεάν πράγματα;
Δυστυχώς, όχι. Μάλλον θα ακουστεί σεξιστικό, αλλά νομίζω ότι οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα στο να κερδίζουν δωρεάν πράγματα, μέσω του φλερτ.

Nina, 23 ετών

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 1

Η φωτογραφία αποτελεί ευγενική παραχώρηση της Nina

Πιστεύεις ότι οι όμορφοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι; 
Το να είσαι όμορφος, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο. Δεν μου έχουν κάνει ποτέ κανονική συνέντευξη για δουλειά, για παράδειγμα. Συνήθως κάνουμε μια χαλαρή κουβέντα και μου προσφέρουν τη δουλειά. Επίσης, παρατηρώ ότι είναι πιο εύκολο να τη γλιτώσω, αν κάνω μαλακία. Αν παρεκτραπώ σε ένα κλαμπ –αν ανέβω στο μπαρ, αν πάρω μόνη μου μια μπίρα- δεν θα με πετάξουν ποτέ έξω. Επίσης, πάντα με αντιμετωπίζουν καλά – δεν χρειάζεται να προσπαθήσω και πολύ, για να κάνω φίλους.

Θα έλεγες ότι έχεις πολλή αυτοπεποίθηση;
Μπα, όχι. Ξέρω ότι είμαι σέξι, αλλά δεν κάθομαι να κοιτιέμαι στον καθρέφτη όλη μέρα. Υπάρχουν μέρες, ιδίως αν δεν έχω κοιμηθεί καλά το βράδυ, που νομίζω ότι είμαι χάλια.

Έλα τώρα, θα σκοτώναμε για να είμαστε όπως είσαι εσύ μια μέρα που τα μαλλιά σου δεν στρώνουν καλά.
Δεν θεωρώ ότι είμαι πανέμορφη. Δούλευα ως μοντέλο κάποτε, αλλά ένιωθα άβολα, επειδή η βιομηχανία της μόδας είναι πολύ επιφανειακή. Δεν έχει μόνο προνόμια η ομορφιά. Πολλές φορές σε φοβούνται ή σε θεωρούν αλαζόνα.

Peter, 37 ετών

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c

Φωτογραφία: Nina Flore Hernandez

Φοβάσαι ότι θα χάσεις την εμφάνισή σου μεγαλώνοντας;
Ναι, πάρα πολύ. Ήμουν επαγγελματίας χορευτής, έτσι η εμφάνισή μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καριέρα μου. Όταν είσαι νέος και όμορφος, όλα μοιάζουν δυνατά. Όσο μεγαλώνεις, αυτό σίγουρα αλλάζει.

Έχεις εκμεταλλευτεί ποτέ το γεγονός ότι είσαι ωραίος;
Μπορώ να είμαι αρκετά γοητευτικός, αν θέλω να πετύχω κάτι. Πριν από λίγο καιρό, για παράδειγμα, ένας φίλος μου ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Άνδρας της Χρονιάς», του ολλανδικού GQ. Δεν κέρδισε κι έτσι για να παρηγορηθούμε, χρησιμοποιήσαμε τη γοητεία και την εμφάνισή μας, για να πείσουμε την κοπέλα που ήταν υπεύθυνη για τις τσάντες με τα δωρεάν προϊόντα να μας δώσει μια ντουζίνα.

Σου ζητούν συνέχεια να βγείτε ραντεβού; 
Ναι, πολύ συχνά. Αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είμαι performer. Έρχονται και μου μιλούν νιώθοντας ότι με ξέρουν, επειδή με είδαν μια φορά στη σκηνή. Αυτό μπορεί να είναι παράξενο.

Luca, 21 ετών

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5

Φωτογραφία: Isabella Rosa

Πόσο γαμάτο είναι να είσαι όμορφη;
Δεν είναι πάντα διασκεδαστικό – πολύ συχνά οι άλλοι καρφώνουν το βλέμμα τους πάνω μου και νιώθω πολύ άβολα. Επίσης, τους αρέσει να υποθέτουν ότι είμαι πολύ χαζή.

Σε πλησιάζουν άγνωστοι, για να σου κάνουν κομπλιμέντα;
Ναι, συμβαίνει. Συχνά μου κάνουν κομπλιμέντα για τις φακίδες ή τα μαλλιά μου – πολύ ωραίο είναι, αλλά καταντάει κουραστικό. Θα ήταν πολύ ωραία αν με ρωτούσαν για τη δουλειά μου ή τα ενδιαφέροντά μου καμιά φορά.

Μπορείς να πας οποιονδήποτε σου αρέσει σπίτι σου;
Δεν έχω παράπονο. Μερικές φορές θέλω μόνο σεξ, όπως όλοι. Αλλά κάποια στιγμή, το περιστασιακό σεξ μοιάζει λίγο άνευ νοήματος. Α, και όταν μου την πέφτουν άνθρωποι που δεν μου αρέσουν και αναγκάζομαι να τους απορρίψω, αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο.

Αν ήμουν υπερβολικά όμορφη νομίζω ότι πιο πολύ απ’ όλα θα μου άρεσαν τα δωρεάν καλούδια – όλα αυτά που στέλνουν οι δημόσιες σχέσεις των εταιρειών, επειδή θέλουν τα προϊόντα τους να εμφανιστούν δίπλα σου.
Πράγματι, είναι ωραίο προνόμιο. Μου στέλνουν όντως δωρεάν ρούχα και άλλα προϊόντα, που τα βάζω μετά στο Instagram.

Dyllan, 21 ετών

1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc

Φωτογραφία: Darnell Rosary

Πιστεύεις ότι η ζωή είναι ευκολότερη, όταν είσαι όμορφος;
Όχι, η ζωή είναι δύσκολη έτσι κι αλλιώς. Δεν νομίζω ότι στο τέλος έχει σημασία πόσο ωραίος είσαι.

Δεν ανησυχείς, δηλαδή, ότι η ζωή θα είναι πιο δύσκολη, όταν μεγαλώσεις και δεν είσαι τόσο κούκλος;
Μπα, όχι. Δεν φοβάμαι γενικά ότι θα χαθεί η ομορφιά μου, επειδή λένε ότι οι μαύροι γερνάνε καλύτερα. Πέρα από ένα κούρεμα που κάνω, δεν ασχολούμαι πολύ με την εμφάνισή μου και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Οι άλλοι ενδιαφέρονται λιγότερο για την προσωπικότητά σου, αφού δουν το όμορφο πρόσωπό σου;
Ναι και με ενοχλεί λιγάκι. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι έχω μυαλό. Εκπλήσσονται, όταν τους λέω ότι είμαι πολύ καλός φοιτητής.

*Το όνομα της Billie άλλαξε στο άρθρο κατ’ απαίτησή της.

[vice]

Τα πιο σημαντικά