Υπέρβαρος εργάτης σκότωσε 79 μικρά γουρούνια πέφτοντας πάνω τους με την κοιλιά του

13 Οκτωβρίου, 2017 10:11 ΠΜ
More videos

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών καταδικάστηκε ένας εργάτης σε φάρμα ζώων, ο οποίος σκότωσε 79 γουρουνάκια πέφτοντας επίτηδες πάνω τους με την κοιλιά του ενώ ταυτόχρονα γελούσε και είχε ζητήσει σε συνάδελφό του να τραβήξει σε βίντεο την αρρωστημένη φάρσα.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον φίλο του. Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτυρήθηκαν για την μειωμένη ποινή φυλάκισης, ζητώντας πιο αυστηρές κυρώσεις. Δικαστήριο στην Ισπανία χαρακτήρισε τις πράξεις τους «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες» και απαγόρευσε και στους δύο να εμπλακούν σε οποιοδήποτε επάγγελμα συνδέεται με ζώα για τα επόμενα τριάμισι χρόνια.

Δείτε το βίντεο 

Επίσης καλούνται να πληρώσουν και αποζημίωση ύψους 4.470 ευρώ, 60 ευρώ για κάθε γουρουνάκι, στην ιδιοκτήτρια εταιρία των ζώων. Το βίντεο με την τριπλή «βουτιά» του άντρα πάνω στα ζώα σε μια φάρμα στην πόλη Αλμερία κυκλοφόρησε αρχικά στο Whatsapp και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα κοινωνικά από τον άντρα, που μαγνητοσκόπησε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι δύο άντρες που κατονομάστηκαν μόνο με τα αρχικά τους D.A.A. και MR, είναι ηλικίας 18 και 22 ετών και ο ένας είναι Ισπανός ενώ ο δεύτερος έχει καταγωγή από την Λιθουανία. Εργάζονταν στη φάρμα περίπου 19 με 27 ημέρες όταν ο D.A.A αποφάσισε να προβεί στην απαράδεκτη πράξη του και να πέσει πάνω στα γουρουνάκια τρεις φορές.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα χρησιμοποίησε σαν να ήταν πισίνα. Ο MR, που μαγνητοσκόπησε την πράξη, καταδικάστηκε επειδή αποδέχθηκε τα όσα συνέβαιναν χωρίς να παρέμβει. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως συνολικά 19 γουρουνάκια πέθαναν ακαριαία μετά την βουτιά του άντρα, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά που είτε πέθαναν λίγο αργότερα είτε χρειάστηκε να θανατωθούν.

Ο D.A.A. δήλωσε στο δικαστήριο πως όλο αυτό ήταν ένα αστείο και πως συμπεριφέρθηκε σαν κλόουν ενώ αρνήθηκε πως σκοτώθηκαν τόσα ζώα, υποστηρίζοντας πως στις φωτογραφίες της αστυνομίας τα νεκρά γουρούνια που απεικονίζονται δεν είναι τα αυθεντικά. Ο δικαστής από την πλευρά του σχολίασε πως οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και πως ο MR θα έπρεπε να είχε σταματήσει άμεσα να μαγνητοσκοπεί μετά την πρώτη βουτιά.

[dailymail] [lifo]

Ακολουθήστε μας στο facebook: