Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά: Συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ταξίδι ζωής του Αλέξανδρου

11 Μαΐου, 20219:26 ΜΜ
More videos

Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 72 ώρες για να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη ξεπερνά κάθε δυσκολία.

Το κύμα αγάπης σε όλη την Ελλάδα για τον 8χρονο Αλέξανδρο από τη Μακρακώμη, στάθηκε ικανό σε μικρό χρονικό διάστημα να συγκεντρωθούν τα 75.000 ευρώ που χρειάζεται προκειμένου να ταξιδέψει στην Αμερική και να υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση που δύναται να του αλλάξει τη ζωή.

Η επέμβαση λέγεται Selected Dorsal Rizotomy (Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή), και πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα. Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο ίδιο κέντρο. Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και με καθημερινή φυσιοθεραπεία για περίπου ένα έτος ο Αλέξανδρος θα πετάξει τους κηδεμόνες που έχει και στα δύο πόδια και θα περπατά με μπαστούνι.

Διαβάστε τι έγραψαν οι δύο γονείς προκειμένου να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους γνωστούς και αγνώστους που συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα του παιδιού τους:

«”Είμαστε άνθρωποι, όσο είμαστε συνάνθρωποι” είπε κάποτε ο Γιάννης Ρίτσος. Αυτό αποδείξατε όλοι εσείς, ανώνυμοι και επώνυμοι που σταθήκατε δίπλα στο μικρό μας Αλέξανδρο και σε μας τους γονείς του, δίνοντας μας τη δυνατότητα να μεταβούμε στην Αμερική για τις απαιτούμενες επεμβάσεις αλλά και να εξασφαλίσουμε την αποθεραπεία του παιδιού μας που θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρατε, η οποία είναι ήδη αρκετή για να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα».

Αλέξανδρος Αλέξανδρος

πηγή: lamiareport.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News