Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
χρήσιμαΥπάλληλος ξενοδοχείου προειδοποιεί: Γι’ αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μπουκαλάκια που...

Υπάλληλος ξενοδοχείου προειδοποιεί: Γι’ αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μπουκαλάκια που είναι στα μπάνια των δωματίων

Viral έχει γίνει ένα βίντεο στο οποίο μία υπάλληλος ξενοδοχείου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πλησιάζουμε τα μπουκάλια στα μπάνια.

Ειδικότερα, η γυναίκα προέτρεψε τους θεατές να αποφεύγουν το σαμπουάν, το conditioner και το αφρόλουτρο.

Ξεβίδωσε τα καπάκια των μπουκαλιών, δείχνοντας στο TikTok πόσο εύκολο είναι για τους προηγούμενους επισκέπτες να προσθέσουν τις δικές τους ουσίες.

Η αλλαγή από μικρά μπουκάλια σε “οικογενειακές” συσκευασίες

Συνήθως, τα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν μπουκάλια όλων των ειδών προϊόντα περιποίησης – πλύσιμο στο χέρι για το νεροχύτη, πλύσιμο σώματος, σαμπουάν, κοντίσιονερ και μερικές φορές ακόμη και …οδοντόκρεμα! Αυτά τα είδη, ωστόσο, παρέχονται παραδοσιακά σε μικρές συσκευασίες και είναι συχνά αναλώσιμα. Κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου εφοδιάζεται εκ νέου μετά από κάθε επίσκεψη και έτσι είναι ασφαλές να τα χρησιμοποιούν οι επισκέπτες.

Ωστόσο, πολλά ξενοδοχεία έκαναν πρόσφατα τη μετάβαση σε προϊόντα περιποίησης μεγάλου μεγέθους, για να επιδείξουν “περιβαλλοντικό ενδιαφέρον”.

Σύμφωνα με μια έκθεση από το The Atlanta Journal-Constitution, «Η στροφή από τα προϊόντα περιποίησης μιας χρήσης σε διανομείς χύμα μεγέθους επιτρέπει στα ξενοδοχεία να κάνουν μια χειρονομία περιβαλλοντικής καλής θέλησης – μειώνοντας τα απόβλητα εξαλείφοντας 200 εκατομμύρια έως 500 εκατομμύρια μίνι πλαστικά δοχεία μπάνιου κάθε χρόνο ανάλογα στην αλυσίδα — ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος τους με την πάροδο του χρόνου».

Το χαμηλότερο κόστος και η υψηλότερη περιβαλλοντική απόδοση ισοδυναμούν με ευχαριστημένους πελάτες, σωστά;

Λοιπόν, ίσως όχι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής τον Chekitan Dev, καθηγητή στο Cornell University School of Hotel Management, μέσω του AJC.

Δυστυχώς, η φίλη μας η ταξιδιωτική διευθύντρια ξενοδοχείου ισχυρίζεται ότι δεν είναι απολύτως ασφαλείς.

«Ο καθένας μπορεί να βάλει μέσα ότι θέλει»

«Μπορούν να βάλουν μέσα χρώμα μαλλιών, χλωρίνη, οτιδήποτε. Μην τα χρησιμοποιείτε ποτέ. Πάντα φέρνω τα δικά μου όταν ταξιδεύω», συνέχισε. «Αν δεν φέρετε το δικό σας, καλέστε τη ρεσεψιόν και ζητήστε ένα νέο σετ ή ακόμα και τα μίνι».

Φυσικά, αυτό υποθέτει ότι οι προηγούμενοι επισκέπτες του ξενοδοχείου είναι αρκετά δόλιοι για να σαμποτάρουν τα προϊόντα περιποίησης, αλλά είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε! Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, επομένως είναι καλύτερα να φέρετε μόνο τα δικά σας προϊόντα περιποίησης.

Για να διασκεδάσουν τις ανησυχίες του κοινού, πολλά ξενοδοχεία τοποθετούν στην πραγματικότητα αυτά τα μπουκάλια σε θήκες που δεν παραβιάζονται, καθώς η πρόσβαση στα μπουκάλια προέρχεται από ένα κλειδί που δεν παρέχεται στους επισκέπτες.

Το χαμηλότερο κόστος και η υψηλότερη περιβαλλοντική απόδοση ισοδυναμούν με ευχαριστημένους πελάτες, σωστά;

Λοιπόν, ίσως όχι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής τον Chekitan Dev, καθηγητή στο Cornell University School of Hotel Management, μέσω του AJC.

Η TikToker ολοκλήρωσε με τη συμβουλή να έχουμε πάντα μαζί μας ένα αντιβακτηριακό σπρέι για να καθαρίζουμε τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μερικές τις μηχανές του καφέ καθώς είναι δύσκολο να καθαριστούν, όπως και τα φλιτζάνια που δεν είναι τυλιγμένα σε πλαστικό.

Τα πιο σημαντικά