Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
χρήσιμαΥγρό πιάτων: Δε θα πιστέψεις πού μπορεί να σου φανεί χρήσιμο

Υγρό πιάτων: Δε θα πιστέψεις πού μπορεί να σου φανεί χρήσιμο

Το υγρό πιάτων δεν έχει μόνο την καθιερωμένη χρησιμότητα για το πλύσιμο των πιάτων, πιρουνιών κλπ.

Εξαλείψτε τους λεκέδες λίπους

Αφαιρέστε τους λεκέδες λίπους από ρούχα ή οποιοδήποτε ύφασμα, με αυτό το απλό κόλπο. Απλά βάλτε 1-2 σταγόνες από υγρό πιάτων στον λεκέ και τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Στη συνέχεια, πλύνετε με χλιαρό νερό και ο λεκές λίπους θα φύγει. Ένα μείγμα από υγρό πιάτων και υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) μπορεί επίσης να απομακρύνει από τα ρούχα λεκέδες από γρασίδι.

Σπιτική παγοκύστη για τραύματα και μυικούς πόνους

Φτιάξτε μια σπιτική παγοκύστη βάζοντας ένα φλιτζάνι από υγρό σαπούνι πιάτων σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο, την οποία εν συνεχεία θα βάλετε στην κατάψυξη.

Το υγρό πιάτων δεν παγώνει ποτέ πλήρως, καθιστώντας το εύκαμπτο και τέλειο ως ψυκτικό μέσο για τραύματα και μυικούς πόνους.

Ξεθαμπώστε τζάμια και καθρέφτες

Εάν θέλετε να αποφύγετε το θάμπωμα σε παράθυρα και καθρέφτες, απλώς ψεκάστε λίγο σαπούνι πιάτων πάνω σε ένα καθαρό, στεγνό πανί και κάντε ένα πέρασμα πάνω στη γυάλινη επιφάνεια μέχρι να εξαφανιστεί το σαπούνι.

Ξεβουλώστε την λεκάνη της τουαλέτας

Ρίξτε μια καλή ποσότητα υγρού σαπουνιού στην λεκάνη, περίπου μισό φλιτζάνι. Το σαπούνι είναι πυκνότερο και βαρύτερο από το νερό και θα φτάσει στο κάτω μέρος της λεκάνης.

Αφήστε το υγρό πιάτων να καθίσει εκεί για 20-30 λεπτά. Με την πάροδο του χρόνου το σαπούνι θα διαρρεύσει μέσα στις σωληνώσεις και στο σημείο που υπάρχει το εμπόδιο.

Μετά από 20 λεπτά γεμίστε ένα δοχείο με ζεστό νερό και ρίξτε το στην λεκάνη. Φροντίστε να μην ξεχειλίσει! Σιγά-σιγά το φράξιμο θα υποχωρήσει.

Αφαιρέστε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί μπορεί να είναι ένας… εφιαλτικός λεκές, αλλά δεν είναι αδύνατο να αφαιρεθεί.

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων με 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να ρίξετε το μείγμα απευθείας στο λεκέ. Αφήστε το να ποτίσει για λίγο τον λεκέ και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό, σύμφωνα με τις συμβουλές που δίνει το tiphero.com.

Τα πιο σημαντικά