Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΞυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι έτοιμος να αναλάβει την εξουσία της...

Ξυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι έτοιμος να αναλάβει την εξουσία της χώρας

«Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεξοφλώντας εκλογές ως τον Μάιο του 2019.

Πρότεινε μάλιστα στον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές πριν από τη ΔΕΘ. «Έτσι θα βρει και άλλοθι να μην ανέβει στη Βόρεια Ελλάδα» είπε με έμφαση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκυρήξει εκλογές πριν την ΔΕΘ -Φωτογραφία: intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΟ πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκυρήξει εκλογές πριν την ΔΕΘ -Φωτογραφία: intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο» και κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «παίζουν τη χώρα στα ζάρια».

«Οσο περισσότερο μένει η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο χειρότερα είναι για τη χώρα» είπε και επανέλαβε την βεβαιότητά του πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η Ν.Δ. θα επικρατήσει.

Οι φιέστες όπως αυτή του Ζαππείου εξοργίζουν τους πολίτες που ετοιμάζονται να πληρώσουν τους νέους φόρους που έρχονται, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.  «Ας κάνει όσες θέλει ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν, και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία. Τα ψέματα τελείωσαν».

Από κατήγοροι βρέθηκαν απολογούμενοι

Ο δρόμος προς τις κάλπες δεν θα είναι ομαλός προέβλεψε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα επινοήσει σκάνδαλα και ο καθεστωτισμός θα φτάσει στα άκρα, ενώ αναφερόμενος εμμέσως στις καταγγελίες της ΝΔ για τα αδέρφια Τσίπρα και την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αναρωτήθηκε «πως τα φέρνει η ζωή. Αυτοί που μιλούσαν για ηθικό πλεονέκτημα, από κατήγοροι βρέθηκαν απολογούμενοι».

8d79f6eb30b60fca01f4e739d5c567e7

Καταλόγισε επιπλέον στην κυβέρνηση πως «παίζει παιχνίδια εξουσίας κι εκλογών ενώ η κοινωνία πληρώνει φόρους κι απειλείται με φτωχοποίηση».

Δεσμεύθηκε, δε, για τη χορήγηση δυνατότητας ψήφου στους απόδημους Έλληνες στον τόπο κατοικίας τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό».

Παρά τις φιέστες οι πολίτες δεν πιστεύουν τον Τσίπρα είπε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης-Φωτογραφία: intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΠαρά τις φιέστες οι πολίτες δεν πιστεύουν τον Τσίπρα είπε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης-Φωτογραφία: intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της Ν.Δ., αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Ταυτόχρονα εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ, συνολικά στον τουρισμό, στο 11% ώστε η χώρα να μην έχει μειονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παράλληλα, δεσμεύθηκε προσωπικά πως κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.

[Η φωτό από τον λογαριασμό της Νίκης Κεραμέως στο Twitter]

52e8e776b419cbed06caf026feab9742

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι «φοβάμαι μήπως για κάποια φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και για πρόσκαιρες θετικές εντυπώσεις, η χώρα έχει οδηγηθεί σε εθνικές περιπέτειες διαρκείας. Κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να σοβαρευτεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες του, όταν χαρακτηρίζει 8 στους 10 έλληνες ακροδεξιούς επειδή έχουν ευαισθησία για την παραχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας.

Θερμό τετ α τετ Μητσοτάκη με ΚαραμανλήΘερμό τετ α τετ Μητσοτάκη με Καραμανλή

Για «συναλλαγή με τους ξένους, προκειμένου να εισπράξει λίγα καλά λόγια», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και στα θέματα της οικονομίας με τον λογαριασμό να «πληρώνουν οι πολίτες με φόρους και εισφορές, με μειωμένες συντάξεις και αποδοχές».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη συνεδρίαση -Φωτογραφίες: Intimenews/Παναγιώτης ΤζάμαροςΟ πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη συνεδρίαση -Φωτογραφίες: Intimenews/Παναγιώτης Τζάμαρος

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά, λέγοντας ότι το άνοιγμα στην κοινωνία και η ενίσχυση των οικονομικών αποδίδουν, ενώ μίλησε και για το επικείμενο 12ο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει χρέη προέδρου στο Συνέδριο της ΝΔ 14-15/12 όπως ανακοίνωσε ο Κ. ΜητσοτάκηςΟ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει χρέη προέδρου στο Συνέδριο της ΝΔ 14-15/12 όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Τα πιο σημαντικά