Ξυλοδαρμός 19χρονο Aλβανού μέσα στη φυλακή: «Tον γλύτωσαν οι σωφρονιστικοί»

11 Δεκεμβρίου, 2018 3:00 ΜΜ
More videos

Κρατούμενος των φυλακών Αυλώνα που φέρεται να συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 19χρονου φερόμενου ως δολοφόνου της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, ανέφερε πως «τον γλύτωσαν οι σωφρονιστικοί» και επεσήμανε πως «δεν παραβιάστηκε η πόρτα του κελιού του».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κρατούμενος σημείωσε πως οι πόρτες των κελιών ανοίγουν για το μεσημεριανό και το βραδινό ενώ ισχυρίστηκε πως ο 19χρονος «πήρε μια ζωή μαζί με άλλον ένα και σήμερα πήρε το ελάχιστο που του αξίζει».

«Ήμασταν επτά άτομα αλλά δεν συμμετείχαμε και οι επτά, μόνο οι τρεις. Είναι δυο-τρεις Ρομά, είμαστε και Αλβανοί. Τώρα μας πειράζουν οι εθνικότητες;» είπε αναφερόμενος στους δράστες της επίθεσης και επανέλαβε πως δεν παραβιάστηκε η πόρτα του κελιού.

«Δεν φθάνει που σκότωσε τον ταΐζουν κιόλας», είπε ο κρατούμενος και επεσήμανε πως ο 19χρονος βρισκόταν σε παράρτημα των φυλακών, ξεχωριστά από άλλους κρατούμενους.

«Κανένας υπάλληλος, ούτε ο θεός δεν μπορούσε να τον προστατέψει. Κανένας υπάλληλος δεν μπορούσε να τον προστατέψει μπροστά σε επτά μαχαίρια. Εγώ και κάποιοι συγκρατούμενοι μου είχαμε μαχαίρια. Αυτός ήταν για μαχαιριές» είπε ο κρατούμενος.

«Έπρεπε να κάνει παρέλαση, στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα με αυτό που έχει κάνει. Η μάνα της ομορφιάς της συγχωρεμένης που έζησε μέχρι τα 21, του είχε πλήρη εμπιστοσύνη και πήγε μαζί του και δεν την υπερασπίστηκε. Τι; Φοβήθηκε τον Έλληνα; Του βγάλαμε τα ρούχα για τον εξευτελισμό», συμπλήρωσε ο κρατούμενος και ανέφερε ότι «τον γλύτωσαν οι σωφρονιστικοί. Αυτός άξιζε χειρότερα, έπρεπε να κάνει παρέλαση στη Συγγρού».

«Το πειθαρχικό που θα πάρω λόγω ηθικής, σεβασμού και του νόμου των φυλακών, αξίζει. Αξίζει να πάω στο πειθαρχικό γι αυτόν τον άνθρωπο», κατέληξε ο κρατούμενος.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική και ποινική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξυλοκοπήθηκε ο 19χρονος ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και «εγκληματική» την πράξη.