Ξόδεψε 150.000 ευρώ και 40 χρόνια από την ζωή του για να αναπαραστήσει τη Μάχη του Βατερλώ στο σπίτι του!

7 Μαΐου, 2015 2:12 ΠΜ
More videos

Κι άλλοι άνθρωποι έχουν χόμπι και ενδιαφέροντα, αλλά λίγοι μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν επιδείξει αφοσίωση αντίστοιχη με εκείνη του Βίλι Σμουτ.

Ο Βέλγος ξόδεψε 150.000 ευρώ και 40.000 ώρες από τη ζωή του, τα τελευταία 40 χρόνια, για να δημιουργήσει μία απίστευτου μεγέθους αναπαράσταση της Μάχης του Βατερλώ στο σπίτι του. Αυτή καταλαμβάνει 40 τετραγωνικά μέτρα στο κελάρι του, το οποίο το διαμόρφωσε έτσι ώστε να χωρέσει αυτό το τρελό όνειρο.

Η μάχη του 1815, στην οποία ο Ναπολέων ηττήθηκε από τις βρετανικές δυνάμεις υπό τον Δούκα Ουέλιγκτον και τον πρωσικό στρατό, έχει απεικονιστεί με την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο 56χρονος χημικός μηχανικός έχει τοποθετήσει περίπου 3.000 στρατιώτες, κανόνια, ακόμη και βαμβάκι για να αναπαριστά τον καπνό.

Ο Σμουτ επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Βατερλώ στα 12 χρόνια του, καθώς απείχε μερικά χιλιόμετρα από το σπίτι του. Από τότε, ακολούθησαν αμέτρητες βόλτες του εκεί, όπως και σε βιβλιοθήκες, μουσεία και στρατώτες, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια στο έργο του.

Ολοι αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο όταν το βλέπουν, λέει μιλώντας στο Reuters, που έκανε φωτογραφικό αφιέρωμα στο εντυπωσιακό έργο του Βέλγου. «Ουάου! Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο μεγάλο!», λένε όσοι μπαίνουν στο κελάρι του.

Τώρα, το μόνο που επιθυμεί ο 56χρονος είναι μία ημέρα να δουν το έργο του οι απόγονοι του δούκα Ουέλιγκτον και του Ναπολέοντα.

ief/msn