Χειροπέδες σε Διευθυντή του ΚΑΤ γιατί πήρε φακελάκι

21 Σεπτεμβρίου, 20178:10 ΜΜ

Νέα καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο χέρι και έπειτα από καταγγελία ο Διευθυντής της Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής.

«Το είχε παραξηλώσει τελευταία» δηλώνουν οι συνάδελφοί του στο ΚΑΤ, ενώ τη γενικότερη συμπεριφορά του απέναντι στους ασθενείς εξετάζει ήδη το πειθαρχικό όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Τον διευθυντή συνέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., αφού προηγουμένως επιβεβαίωσε όσα κατήγγειλαν συγγενείς του ασθενούς για την εκβιαστική απαίτηση (φακελάκι) του συγκεκριμένου χειρουργού.

Ο χειρουργός είχε απαιτήσει την καταβολή 1.000 ευρώ για να χειρουργήσει τον ασθενή του. Μάλιστα, φέρεται να μη χειρουργούσε τον ασθενή, εάν δεν έπαιρνε «εν τη παλάμη» όλο το ποσό.

Η συμφωνία έκλεισε, τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έστησαν το καρτέρι τους. Ο χειρουργός έλαβε το φακελάκι και όταν η «διαδικασία» ολοκληρώθηκε, οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες με τα πειστήρια στα χέρια του.

Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και ο γιατρός παραπέμφθηκε με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο διοικητής του ΚΑΤ Ν. Κοντοδημόπουλος, ωστόσο απορίες προκαλεί ότι ο διοικητής δεν προβαίνει σε καμία αναφορά ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού σφαιρικά σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπου και στο παρελθόν, πρόσφατο και παλαιότερο, καταγράφηκαν πολλά τέτοια κρούσματα διαφθοράς.

Η ανακοίνωση του διοικητή του ΚΑΤ:

«Σας ενημερώνουμε ότι χθες Τετάρτη 20/09/2017, συνελήφθη ιατρός Ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ”ΚΑΤ” από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε αυτόφωρη διαδικασία για παθητική δωροδοκία».

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση του αρμόδιου υπουργείου αλλά και του νοσοκομείου σχετικά με τα πρώτα διοικητικά μέτρα που θα ληφθούν κατά του γιατρού μετά τη σύλληψή του. Υφίστανται δύο θεσπισμένες διαδικασίες: να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση (η πεπατημένη μέθοδος) και η άμεση απόλυση.

Νωρίς σήμερα το πρωί, με βάση τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο συλληφθείς παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

[zougla]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News