Ξέσπασε ο Έκτορας Μποτρίνι: «Γέμισε ο κόσμος σεφ που δεν ξέρουν την τύφλα τους»

15 Δεκεμβρίου, 20219:59 ΜΜ
More videos

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Έκτορας Μποτρίνι ξέσπασε κατά των σεφ καθώς ισχυρίστηκε πως νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, αλλά δεν ξέρουν την… τύφλα τους.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ο γνωστός σεφ είχε κάνει μια δυσάρεστη ανάρτηση καθώς έφυγε από την ζωή ένας πολύ καλός του φίλος αλλά και συνεργάτης.

Η ανάρτηση του Έκτορα Μποτρίνι

«Στην εποχή του πατέρα μου ο μάγειρας επικεντρωνόταν στην κουζίνα του. Τον ενδιέφεραν οι φωτιές του, οι κατσαρόλες του, τα τηγάνια του, κι αν διέθετε, το περιβόλι με τα λαχανικά του.

Σήμερα έχει γεμίσει ο κόσμος σεφ και ειδικούς, που τα ξέρουν όλα κι ας μην ξέρουν την τύφλα τους. Οι μάγειρες κάνουν τους σομελιέ και δεν καταλαβαίνουν πως το κρασί που πίνουν κλωτσάει με το φαΐ τους.

Ξέρουν κι από διακόσμηση, έχουν άποψη για το σέρβις, νομίζουν πως μπορούν να διαχειριστούν τη σάλα τους… Την τύφλα τους ξέρουν. Το βλέπεις από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν αλλοπρόσαλλα και κακοφτιαγμένα πιάτα.

Αναλωνόμαστε όλοι και στο τέλος χάνουμε την ουσία, που είναι το ίδιο μας το φαγητό, αυτό που βγαίνει στο πιάτο και πρέπει να είναι νόστιμο, να θέλει κάτι να πει.

Δεν φτάνει να είναι απλά εμφανίσιμο, φωτογραφίσιμο, ινσταγκραμικό. Σκέφτηκε ποτέ κανείς ότι ανάγοντας το φαγητό του σε φωτογραφικό στιγμιότυπο ακυρώνει την αξία της γεύσης του; Μάγκες, η εικόνα δεν τρώγεται, πάρτε το χαμπάρι!… Οι μάγειρες στις κουζίνες».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News