Ξεσπά ο πατέρας της Τζωρτζίνας: «Εχουν πει πολλά, αφήστε μας, θρηνούμε τα τρία κορίτσια μας»

10 Φεβρουαρίου, 20226:19 ΜΜ
More videos

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πατρών προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που πέθαναν και τα τρία μέσα σε ένα διάστημα τριών χρόνων. Παράλληλα, η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις που πιθανώς θα διαλευκάνουν τα αίτια του θανάτου των παιδιών.

Οι γονείς αποχαιρέτησαν την περασμένη Πέμπτη το τελευταίο παιδί τους, την 9χρονη Τζωρτζίνα. Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαν πεθάνει η 7 μηνών Ίριδα και η 3,5 ετών Μαλένα.

“Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας”

Ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης απάντησε σε διάφορα σενάρια που έχουν ακουστεί και έχουν υποπέσει στην αντίληψη των γονιών των τριών παιδιών. Μιλώντας στο pelop.gr. ανέφερε:

“Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…”.

“Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας” δηλώνει ο πατέρας των κοριτσιών τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής.

Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου από την πλευρά της εξέφρασε τη δυσφορία της για το γεγονός ότι καθημερινά δημοσιογράφοι την πολιορκούν. Σε επίπεδο ερευνών, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μόνο οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν κάτι. “Εκτιμώ ότι οι ιστολογικές εξετάσεις θα είναι καθαρές” δηλώνει στην “Π” ο κ. Μπουζιάνης.

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί επιμένουν στο να μην μπορούν να πιστέψουν πώς “έφυγε” η Τζωρτζίνα. Με την περίπτωση της Μαλένας λόγω του ότι το κορίτσι έπασχε από λευχαιμία δεν είχαν ασχοληθεί πολύ. Το μόνο που έκανε εντύπωση ήταν ότι ως αιτία θανάτου εμφανίστηκε στην ιατροδικαστική έκθεση η “ηπατική ανεπάρκεια” κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται ως αιτία θανάτου. Γι’ αυτό και ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε μήνυση.

Η Ιριδα “έφυγε” από αγενεσία φλεβοκόμβου, κάτι το οποίο είχε εκ γενετής. Πέθανε στον ύπνο της. “Ο θάνατός της θα επήρχετο κάποια στιγμή, όμως μας κάνει εντύπωση το ότι “έφυγε” τόσο νωρίς. Στους 6 μήνες” δηλώνει ιατροδικαστής. Αρα το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Τζωρτζίνα για την οποία και ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης έχει εκφράσει απορίες.

“Το είχαμε ασφαλίσει το παιδί. Είχε απινιδωτή δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη” δηλώνει ο γιατρός. “Το παιδί μου πέθανε στο Παίδων και όχι στην Πάτρα. Μόνο οι γιατροί του Παίδων στην Αθήνα γνωρίζουν τι συνέβη” είναι η απάντηση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς της Πάτρας. Το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογιών εξετάσεων θα βγει σε λίγες ημέρες. Και τότε θα απαντηθούν πολλά από τα… αναπάντητα ερωτηματικά.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News