Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΞεσπά ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου: «Δολοφονήθηκε όπως ο Παύλος Φύσσας»

Ξεσπά ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου: «Δολοφονήθηκε όπως ο Παύλος Φύσσας»

“Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας” αναφέρει σε μήνυμά του ο αδελφός του 33χρονου, Νίκος Κωστόπουλος.
Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε με τραγικό τρόπο στις 21.09.2018, στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας και ο αδελφός του, Νίκος, ξεσπά με δημόσιο μήνυμά του.

Σε αυτό, αναφέρει πως ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε “όπως δύο νέοι άνθρωποι , ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας”, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον των “κανονικών” ανθρώπων.

Ζακ Κωστόπουλος – Αναλυτικά όσα λέει ο αδελφός του

“Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι , ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας , επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο.

Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοι, οι διαφορετικοί.

Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία. Ο Λουκμάν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία.

Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμάν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία.

Νίκος Κωστόπουλος”.

Ζακ Κωστόπουλος – Δείτε την ανάρτηση που μεταφέρει το μήνυμα του αδελφού του

Τα πιο σημαντικά