Ξεσπά κατά της κυβέρνησης η Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Όχι κύριοι, δεν μας αρκούν οι αποζημιώσεις»

12 Αυγούστου, 2021 8:02 ΜΜ
More videos

Zητά να τιμωρηθούν οι ένοχοι με την εσχάτη των ποινών

 

Με μια καταιγιστική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Βίκυ Χατζηβασιλείου τοποθετείται για την πρωτοφανή και ανεπανόρθωτη καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα μας τα πύρινα μέτωπα. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν ευθύνες, χωρίς όμως να τις προσδιορίζει, ενώ την ίδια στιγμή διαμηνύει ότι από δω και στο εξής τα δάση θα προστατευθούν.

Με ένα «πύρινο» κείμενο, η γνωστή παρουσιάστρια τονίζει ότι οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις και αναδάσωση δεν αρκούν και ότι αυτό που χρειάζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη, είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι που προκάλεσαν αυτή την καταστροφή στην Ελλάδα:

«Ένας πύρινος ρόγχος ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό. Επιθανάτιος της φύσης που ξέπνοη χωρίς δάση, χωρίς πουλιά, χωρίς ζώα, αργοσβήνει. Επικήδειος της καπνοσκιαγμένης πατρίδας που θρηνεί τα με μόχθο φτιαγμένα σπιτάκια, τα όμορφα νοικοκυριά, τις στημένες ζωές σε άξονες που λαμπάδιασαν μαζί με τα κουκουνάρια. Επικατάρατος της ανθρώπινης ύβρεως να βυσσοδομεί στη φύση. Αλλά και επικριτικός όχι μόνο των δραστών, μα και όσων καλούνται να διαχειριστούν το δίκαιο (και όχι απλά τη δικαιοσύνη και την απονομή της).

«Όχι κύριοι, δεν μας αρκεί να κυρήξετε αναδασωτέες τις καμμένες εκτάσεις! Δεν μας αρκεί να δώσετε αποζημίωση στους πληγέντες (που πρέπει εννοείται να δοθεί ΑΜΕΣΑ)! Για να ικανοποιήσετε το περί δικαίου μας αίσθημα, χρειάζεται και να υποδείξετε τους ενόχους! Φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς! Ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Για πράξεις και για παραλείψεις. Και να τους τιμωρήσετε με την εσχάτη των ποινών! Αλλά και αυτό να συμβεί, να θυμάστε πως τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο! Έπεσε φωτιά και μας έκαψε… Το Έρεβος ωστόσο γεννά αενάως τη Νέμεση» τονίζει στην ανάρτησή της η Βίκυ Χατζηβασιλείου.