Ξεσπά η κόρη του εναερίτη που σκοτώθηκε στην κολώνα: «Μας πήραν τον πατέρα μας μέσα από τα χέρια»

2 Απριλίου, 20216:04 ΜΜ
More videos

«Θα σταματούσε να ανεβαίνει στις κολώνες, έπαιρνε πτυχίο»

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψει κανείς την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο χωριό Γυμνό τη Εύβοιας, το μεσημέρι της Πέμπτης. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ επιχειρούσαν σε εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων, τη στιγμή που τους χτύπησαν 20.000 volt!

Ανάμεσα στα θύματα, ήταν και ο 45χρονος εναερίτης Άλεξ Μπρούκα με καταγωγή από την Αλβανία, οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών. Η οικογένειά του «παγωμένη» από τον πόνο και την θλίψη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχασε τον αγαπημένο της πατέρα που όχι απλά αγωνιζόταν εργαζόμενος σκληρά να προσφέρει στα παιδιά του ένα καλύτερο μέλλον, αλλά ο ίδιος παρακολουθούσε μαθήματα για να πάρει πτυχίο ηλεκτρολόγου.

Με σπαρακτικά λόγια η 20χρονη κόρη του μιλάει για τον εναερίτη πατέρα της ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ βρισκόταν πάνω στον στύλο της ΔΕΗ:«Ζούμε την απόλυτη τρέλα. Προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε με τον πατέρα μας και πως θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο του ταξίδι στην Αλβανία. Tη δουλειά αυτή ο πατέρας μου την έκανε πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα φέτος θα τελείωνε και την σχολή του ηλεκτρολόγου. Θα έπαιρνε το πτυχίο του κι έτσι θα σταματούσε να αναβαίνει στις κολώνες. Δυστυχώς άλλοι έκαναν το λάθος, άλλοι δεν ήξεραν τη δουλειά και μας πήραν τον πατέρα μας μέσα από τα χέρια» περιγράφει στο protothema.gr.

Η 20χρονη κοπέλα που έμεινε ορφανή από πατέρα ζητά να ερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθεί ευθύνη για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους: «Εύχομαι οι αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες να ψάξουν καλά την υπόθεση διότι έτσι ξαφνικά τίποτα δεν έγινε. Ο πατέρας μου δεν ήταν η πρώτη φορά που δούλευε. Τουλάχιστον 15χρόνια ασχολείται με τις κολώνες. Την ήξερε καλά την δουλειά. Στο συνεργείο αυτό, δούλευε εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα ήταν ο μοναδικός που ανέβαινε στις κολώνες γιατί ήξερα καλύτερα από το κάθε ένα την δουλειά. Τον εμπιστευόντουσαν και δεν τον άλλαζαν με τίποτα» αναφέρει και προσθέτει ότι η οικογένεια προσπαθεί να συντονίσει την κηδεία που πιθανότατα να γίνει αύριο στην Αλβανία: «Τον περιμένει η μάνα του που δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Είμαστε τρία παιδιά ήμουν η πρώτη του χαρά. Προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλον, αλλά είναι δύσκολο για όλους μας» λέει με σπαραγμό η νεαρή κοπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι για την τραγωδία συνελλήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος του μηχανικού έργου και η επιβλέπουσα των εργασιών. Με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έχει ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News