Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
διεθνήΞεσήκωσαν το ίντερνετ οι δηλώσεις της: «Είμαι παραδοσıακή νοικοκυρά, μια γυναiκα δεν...

Ξεσήκωσαν το ίντερνετ οι δηλώσεις της: «Είμαι παραδοσıακή νοικοκυρά, μια γυναiκα δεν επıβιώνει χωρίς άντρα»

Η Jasmine Dinis, η οποία αυτοαποκαλείται «tradwife» – η συντομογραφία της «παραδοσιακής συζύγου», δηλώνει στα social media ότι θα μάθει στην τρίχρονη κόρη της ότι είναι «απολύτως αποδεκτό να εξαρτάσαι από έναν άνδρα» και την διδάσκει πώς να «υπηρετεί» την οικογένειά της όταν μεγαλώσει.

Η influencer από την Αυστραλία έχει πει πως πιστεύει ότι οι γυναίκες «δεν θα επιβίωναν σωματικά» χωρίς τους άνδρες και οι περισσότερες θα «υποτάσσονταν» σε έναν άντρα αν μπορούσαν. Όπως είναι λογικό, τα λεγόμενά της έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις.

Η επαγγελματίας δημιουργός περιεχομένου, είναι μία νέα μαμά που μένει στο σπίτι και πιστεύει στην παραδοσιακή οικογένεια. Και παρόλο που ισχυρίζεται ότι βγάζει πάνω από 4.000 λίρες τον μήνα από την ανάρτηση και την πώληση προϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνει τον σύζυγό της να έχει τον ρόλο του «κουβαλητή» στο σπίτι.

162

Αυτό σημαίνει ότι ο άνδρας ποτέ δεν μαγειρεύει ή καθαρίζει, ούτε βοηθά στο πλύσιμο ρούχων ή άλλες δουλειές του σπιτιού.

«Σε έναν γάμο, το να ακούς τον άντρα σου δεν σημαίνει ότι χάνεις τον εαυτό σου ή είσαι σκλάβα», εξήγησε στο Instagram η Jasmine από την Αυστραλία.

«Είναι περισσότερο το να πιστεύεις ότι μπορεί να πάρει καλές αποφάσεις για την οικογένεια. Οι άνδρες είναι φυσικοί ηγέτες και το να τους αφήνουμε να ηγούνται έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη και όχι με τον έλεγχο… Το να είσαι καλός σύντροφος σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον σύζυγό σου να κάνει τις σωστές επιλογές χωρίς να νιώθεις υπηρέτρια», ανέφερε.

«Πρόκειται για την αναγνώριση των φυσικών ηγετικών ιδιοτήτων των ανδρών και την συνεργασία σας ως ομάδα, όπου και οι δύο συμβάλλουν στην ευημερία της οικογένειας», είπε η Jasmine. «Δεν σημαίνει ότι σιωπάς, αλλά σημαίνει ότι τον εμπιστεύεσαι για να πάρει τις σωστές αποφάσεις για την οικογένειά σου».

163

Η Jasmine πιστεύει ότι πολλές γυναίκες δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι χρειάζονται έναν άνδρα και όσες ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται απλώς αφήνουν το «εγώ» τους να υπερισχύσει.

Οι απόψεις της Jasmine έχουν πυροδοτήσει διαμάχες στο διαδίκτυο, με αρκετές γυναίκες να θεωρούν ότι η στάση της είναι άθλια. Μάλιστα κάποιες δεν διστάζουν να την στολίσουν με «γαλλικά».

«Χρειάζεσαι έναν άντρα γιατί δεν έχεις καμία μορφή ανεξαρτησίας», έγραψε κάποιος κάτω από το αμφιλεγόμενο βίντεο TikTok της Jasmine σχετικά με τις γυναίκες που «υποτάσσονται» στους άνδρες. «Μην προβάλλετε τα ελαττώματά σας σε άλλους ανθρώπους»

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσεις για τον εαυτό σου», ανέφερε μία γυναίκα. «Αυτό που περιγράφεις είναι τόσο ανθυγιεινό για τις γυναίκες» είπε μία άλλη.

«Ευχαριστώ τη μαμά μου καθημερινά που με μεγάλωσε για να βρίσκω την ευτυχία στον εαυτό μου και να μην εξαρτώμαι από τους άντρες για να την βρουν», ήταν ακόμη ένα σχόλιο. «Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον».

Δείτε το βίντεο

@jasminedinis2

In a world full of women teaching their children that their only goal is to go to university, get a good job and make money, I’m teaching my little girl to live a slow life, to be a biblical women that wants a husband & a beautiful family that she can serve daily. That joy comes from God & family, not from a career 🕊️🤍 #homesteading #tradwife #motherhood #foryoupage #stayathomemom #conservative

♬ original sound – Jasmine Dinis

Τα πιο σημαντικά