Ξεπουλάνε όσο όσο τα ακίνητα – Δυάρι στο Παγκράτι πουλήθηκε 10.000 ευρώ!

5 Οκτωβρίου, 2014 12:14 ΜΜ
More videos

– Φόροι και μείωση εισοδημάτων ισοπεδώνουν τις τιμές τωνακινήτων

– Στα 1.500 € /τ.μ. τα νεόκτιστα διαμερίσματα στο Νέο Ηράκλειο

– Οι αγοραπωλησίες έχουν παγώσει σε πολλές περιοχές της ΑττικήςΜόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το Πολεμικό Μουσείο, σε πάροδο της Ριζάρη, πουλήθηκε δυάρι για 10.000 ευρώ. Την ίδια ώρα στο Κολωνάκι αγοραστής διαπραγματεύεται διαμέρισμα 100 τ.μ., 5ου ορόφου, του 1971, σε πάροδο της Πατριάρχου Ιωακείμ, προς 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πόσο έχουν πέσει οι τιμές ακινήτων ακόμη και σε περιοχές που μέχρι πρότινος “αντιστέκονταν”.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, σε περιοχές όπως η Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει ακόμα και στο μισό. Στην Ευελπίδων, ρετιρέ 90 τ.μ. απέναντι από τα δικαστήρια, πουλήθηκε 33.000 ευρώ όσο κι ένα δυάρι τη Μητροπόλεως, στο ύψος της Καπνικαρέας.

Στο Νέο Ηράκλειο διαμερίσματα του 2010 που οι τιμή τους ήταν 3.000€/τ.μ. σήμερα είναι στα 1.500€/ τ.μ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν 3 βασικές δυνάμεις που επενεργούν στην κτηματαγορά κι εξακολουθούν να ισοπεδώνουν τις τιμές.

1. τα ενοίκια έχουν πέσει υπερβολικά την ώρα που οι φόροι έχουν πολλαπλασιαστεί

2. η πλειονότητα των ιδιοκτητών έχει υποστεί μεγάλη μείωση εσόδων (κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια εργασίας, μείωση εισοδημάτων)

3. οι τράπεζες έχουν αποσυρθεί από τη στήριξη της κτηματαγοράς, αφού σπάνια δίνουν στεγαστικά χωρίς ο αγοραστής να καταθέσει ως ενέχυρο της αξία του ακινήτου σε μετρητά.

newsit.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: