Ξεμείνατε από βενζίνη; Η ελληνική εφαρμογή fuelGR θα σας βρει την κοντινότερη και την φθηνότερη!

February 24, 2016 12:09 AM
More videos

Το fuelGR δημιουργήθηκε για χρήστες smartphone, tablet ή ηλεκτρονικού υπολογιστή που θέλουν να δουν εύκολα και γρήγορα σε χάρτη τα κοντινότερα πρατήρια καυσίμων και τις τιμές τους σε όλη την Ελλάδα. Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο;

Το γεγονός ότι σχεδιάστηκε από Έλληνες φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ο Δημήτρης Ντέμος, ο Τάσος Θεοδοσίου και ο Θάνος Πηγαδάς υπό την καθοδήγηση φυσικά του καθηγητή Εφαρμογών Φώτη Κόκκορα δημιούργησαν το εύχρηστο αυτό app.

fuelgr 01
Η εφαρμογή εκτός από συνεχή ενημέρωση τιμών παρέχει και τα ακριβέστερα δεδομένα θέσης για τα πρατήρια, με περίπου 9 στα 10 πρατήρια να έχουν διασταυρωθεί χειροκίνητα για τη θέση τους (πράγμα που καμία άλλη εφαρμογή ή on-line πηγή ενημέρωσης για καύσιμα δεν παρέχει με τέτοια ακρίβεια).

Αποτέλεσμα του εμπλουτισμού των δεδομένων από την ομάδα του fuelGR είναι η παροχή οδηγιών πλοήγησης προς το πρατήριο που επέλεξε ο χρήστης, η δυνατότητα προβολής πραγματικής εικόνας του πρατηρίου (μέσω Google Street View) ώστε να δει ο χρήστης την ποιότητα του πρατηρίου ως εγκατάσταση και το τι άλλες υπηρεσίες παρέχει όπως πλυντήριο και μίνι market.

Η εφαρμογή είναι ήδη ιδιαίτερα δημοφιλής με πάνω από 12.000 χρήστες και λαμβάνει εξαιρετικά σχόλια για την πληρότητά και την ευχρηστία της. Ο χρήστης απλά εκκινεί την εφαρμογή και αυτή λαμβάνει αυτόματα φρέσκα δεδομένα πρατηρίων και τιμών με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής (χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής) και κάνει αυτόματα zoom στην περιοχή. Επιπλέον, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να υποδείξει ότι κάποιο πρατήριο πιθανώς δεν είναι σε σωστή θέση. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υπηρεσίας.

fuel 03

Λειτουργεί και offline καθώς θυμάται το τελευταίο set δεδομένων που έλαβε. Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και χρήστες χωρίς συνεχή σύνδεση στο Internet, μπορούν να το χρησιμοποιούν. Αν για παράδειγμα, κάποιος βλέπει τα πρατήρια στην περιοχή ενδιαφέροντος μέσω του wi-fi του σπιτιού του μπορεί στην συνέχεια να τα ανακαλεί χωρίς live σύνδεση, ενώ ταξιδεύει.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για Android, Windows 8/8.1/10, Windows Phone 8, καθώς και για το web.

Ακολουθήστε μας στο facebook: