Πως να ξεκινήσετε την ζωή σας από την αρχή στα 49.

7 Σεπτεμβρίου, 2016 5:04 ΜΜ
More videos

Φοβάστε να κάνετε το μεγάλο βήμα και να ξεκινήσετε την ζωή σας από την αρχή, επειδή ο χρόνος έχει περάσει;

Η παρακάτω ιστορία θα σας αποδείξει, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον.

“Στα 49 ο Άντριου άφησε την δουλειά του, άλλαξε τον τρόπο ζωής του και έγινε φοιτητής. Τώρα, 4 χρόνια αργότερα πήρε πτυχίο νομικής, που ήταν το όνειρο της ζωής του.

Δείτε την ιστορία του:

Η αδερφή μου είδε μια αγγελία στην εφημερίδα για μια κενή θέση σε ένα συμβολαιογραφικό γραφείο, που απλά έπρεπε να γράφεις γρήγορα, χωρίς να κοιτάζεις τα γράμματα. Αμέσως, μου τηλεφώνησε και μου είπε “Μπορείς να γράψεις γρήγορα και πάντα ήθελες να γίνεις δικηγόρος. Δοκίμασε το. Ίσως, είναι η ευκαιρία σου. Να αλλάξω την ζωή μου στα 50; Μου φαινόταν περίεργο και φοβόμουν.

Είμαι χημικός και ακόμα και όταν σπούδαζα, δούλευα ταυτόχρονα σε αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτή η δουλειά με συντηρούσε και παρόλο που δεν ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, μου επέτρεπε να έχω το δικό μου πρόγραμμα. Οι προμηθευτές πάντα είναι απαραίτητοι και εγώ έπρεπε να εργάζομαι όσο πιο κοντά στο σπίτι μου γινόταν, γιατί έπρεπε να φροντίζω τους γονείς μου, που ήταν πολύ άρρωστοι.

Στα 40, όταν έχασα τους γονείς μου, σκέφτηκα, ότι θα μπορούσα να αλλάξω την δουλειά μου ή να ξεκινήσω μια δεύτερη καριέρα. Για πρώτη φορά είχα χρόνο για τον εαυτό μου, χρόνο να ονειρευτώ. Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα μπορούσα να γίνω δικηγόρος, αφού είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί πτυχίο νομικής και χρόνια εξάσκησης. Έτσι, η έλλειψη εσωτερικής δύναμης και εμπιστοσύνης στον εαυτό μου, όπως και ο φόβος μήπως φανώ γελοίος με κράτησαν πίσω.

Στην ηλικία των 49 μετά από αρκετές επεμβάσεις στις αρθρώσεις μου, μπήκα μέσα στο συμβολαιογραφικό γραφείο μαζί με το μπαστούνι μου και είπα: “Μήπως χρειάζεστε έναν βοηθό;” Το αφεντικό μου με άκουσε και μου ζήτησε να περάσω από ένα σύντομο τεστ: να δακτυλογραφήσω ένα μικρό κείμενο. Μετά από αυτό μου είπε, ότι ο μισθός μου θα ήταν 350 δολάρια και αν ήμουν καλός θα αυξανόταν γρήγορα.

Ήμουν χαρούμενος. Για πολλά χρόνια ζούσα μια διπλή ζωή. Δούλευα ως προμηθευτής και το βράδυ πριν κοιμηθώ διάβαζα τον Αστικό Κώδικα. Το πάθος μου με τον νόμο ξεκίνησε λόγω ενός πολύχρονου αγώνα μου με την γραφειοκρατία. Ενήργησα ως αυτοδίδακτος δικηγόρος, απαιτώντας το δίκιο το δικό μου και των φίλων μου.

Τώρα, στο γραφείο του συμβολαιογράφου έχω εγγραφεί στις ενημερώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τους συστηματοποιημένους νόμους σε διάφορους τομείς του Αστικού Δικαίου. Επίσης, διαβάζω πολύ λογοτεχνία. Κάθε φορά συνειδητοποιώ την διαφορά ανάμεσα στον ερασιτέχνη και τον επαγγελματία δικηγόρο. Μου έλειπε η συστηματική βάση γνώσεων και το κυριότερο ένα πτυχίο νομικής. Το αφεντικό μου που πάντα με στήριζε, με παρότρυνε να πάω σε μια σχολή νομικής. Αλλά να πάω στην νομική στην ηλικία μου; Φοβόμουν, μήπως πάρω την λάθος απόφαση. Μετά, από πολύ μελέτη και ψάξιμο τελικά γράφτηκα Εθνικό Ινστιτούτο Δικαίου.

Στην αρχή, φοβόμουν, ότι δεν θα τα καταφέρω. Η μνήμη μου και η συγκέντρωσή μου δεν ήταν πια το ίδιο, αλλά τελικά βρήκα τους ρυθμούς μου και μπόρεσα να πάρω και καλούς βαθμούς. Οπότε, τώρα μπορώ να πω με κάθε βεβαιότητα: μπορείς να σπουδάσεις σε οποιαδήποτε ηλικία.

Οι καλοί βαθμοί και το πτυχίο είναι μεγάλη πηγή ικανοποίησης. Ωστόσο, το σημαντικότερο πράγμα για μένα είναι, ότι έκανα μια συνειδητή επιλογή. Ξέρω, ότι μπορώ να είμαι περήφανος για τον εαυτό μου.

Οι φίλοι μου λένε, ότι για πολλούς η πράξη μου αυτή λειτούργησε ως κίνητρο και ενθάρρυνση, αφού σε αυτή την ηλικία οι περισσότεροι σκέφτονται την σύνταξη. Η απόφασή μου να αλλάξω καριέρα ήταν μεγάλη ανακούφιση: Πλέον, δεν χρειαζόταν να εργάζομαι μόνο για τα χρήματα. Έχω χρόνο να φτιάξω την καριέρα μου, αφού οι δικηγόροι δεν έχουν ηλικιακούς περιορισμούς. Αυτό που μου αρέσει στο επάγγελμα του συμβολαιογράφου είναι ότι έχουν ίσες αποστάσεις από όλους τους συμμετέχοντες σε μια νομική διαμάχη.

Μέσα σε μόλις 9 μήνες από τότε που άρχισα να εργάζομαι στο συμβολαιογραφικό γραφείο, ο μισθός μου αυξήθηκε και αυξάνεται κάθε τρεις μήνες. Αποφοίτησα και τώρα θα δώσω τις εξετάσεις μου για να πάρω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τώρα, είμαι ευχαριστημένος με την ζωή μου και ξέρω που βρίσκομαι. Κατάφερα να ξεπεράσω τους φόβους μου και έχω ένα ισχυρό κίνητρο. Μπορεί να ακούγεται υποκριτικό, αλλά θέλω να κάνω την χώρα μου πιο άνετη για τους ανθρώπους και ελπίζω να αποκτήσουν περισσότερο σεβασμό για τον νόμο. Με άλλα λόγια, κατάφερα να βρω τον σκοπό της ζωής μου και αυτό μου δίνει την ικανοποίηση και την ολοκλήρωση που μου έλειπε πριν.

Πηγή: Psychologie

Ακολουθήστε μας στο facebook: