Ξεκινά περιοδείες ο Αλέξης Τσίπρας με το τέλος της καραντίνας

22 Μαΐου, 2021 12:05 ΠΜ
More videos

Την πρώτη του περιοδεία μετά την άρση του lockdown πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα εγρήγορσης αλλά και διάθεσης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να βρεθεί ξανά κοντά στην κοινωνία.

Η πρώτη επίσημη έξοδος από την Κουμουνδούρου θα γίνει με επίσκεψη στην Ηλεία όπου θα έχει συναντήσεις με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νέους εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει πως δεν επιθυμεί να χάσει άλλο πολιτικό χρόνο, κάτι που συνέβη λόγω της παρατεταμένης καραντίνας στην οποία βρισκόταν επί έξι συνεχόμενους μήνες η χώρα. Εξ αυτού του λόγου χθες ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κόντρα στην επιμονή του Προέδρου της Βουλής- κάτι που η Κουμουνδούρου αποδίδει σε υποδείξεις από το Μαξίμου- να αφήνει σε υπολειτουργία το Κοινοβούλιο, θα συμμετάσχει πλέον με όλους τους βουλευτές του στις συνεδριάσεις.

Εκ παραλλήλου ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείπει το…γραφείο κάτι που έκανε και σήμερα με επίσκεψή του στην Ακρόπολη παίρνοντας ως αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού και τις πρόσφατες εργασίες του υπουργείου Πολιτισμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδευόμενος από τρεις αρχαιολόγους περπάτησε στον Ιερό βράχο και είδε από κοντά τις παρεμβάσεις με τσιμέντο που έχουν γίνει στην Ακρόπολη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία και διαπίστωσε όπως έγραψε στα social media “το μέγεθος της τσιμεντένιας επέμβασης που αλλάζει το τοπίο ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, προκαλώντας την κριτική πλήθους επιστημόνων, την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης και συγχρόνως επικριτικά σχόλια και άρθρα στον διεθνή Τύπο. “Η Ακρόπολη ανήκει στην ανθρωπότητα και την αιωνιότητα” ανέφερε με την επισήμανση πως οι όποιες επεμβάσεις στον Ιερό Βράχο θα έπρεπε να έχουν ευρύτατη συναίνεση όχι μόνο της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκαλεί η απόφαση για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας της Διεθνούς Πολιτιστικής Κοινότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από την Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και τον πρώην υφυπουργό Κώστα Στρατή. Η ξενάγηση του έγινε από την έφορο Ακροπόλεως και ομότιμη καθηγήτρια κλασσικής αρχαιολογίας Ισμήνη Τριάνη, τον αρχιτέκτονα και προϊστάμενο του έργου αποκατάστασης των Προπύλαιων Δρ. Τάσο Τανούλα, και τον καθηγητή Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής, Αποκατάστασης και Επανάχρησης Μνημείων Ιστορικών Συνόλων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμονα της Unesco σε θέματα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Άλκη Πρέπη.