Ξεχωριστή φιλία Υιοθέτησε λύκο για να του σώσει την ζωή και τώρα είναι κομμάτι της οικογένειας της

22 Νοεμβρίου, 2022 1:09 ΜΜ
More videos

Η Αλίντα είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει γιατί έχει για κατοικίδιο έναν λύκο. 

Η Κίρα εγκαταλείφθηκε από την μητέρα της όταν ήταν μόλις 3 ημερών και θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει στην άγρια φύση μόνη της. Ευτυχώς μια Ρωσίδα, η Αλίντα αποφάσισε να την κρατήσει και να αναλάβει την φροντίδα της. Ωστόσο, δεν ήταν μια εύκολη «αποστολή».

«Η μαμά της Κίρα ζούσε με μια οικογένεια, αλλά δεν κατάφεραν να τη φροντίσουν και κατέληξε σε ένα καταφύγιο για άγρια ζώα. Δεν εμπιστεύεται πλέον τους ανθρώπους. Εκεί γεννήθηκε και η Κίρα. Εάν απελευθερωθεί στη φύση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει αφού κανείς δεν την έμαθε να κυνηγά. Η μητέρα της εγκατέλειψε τα μωρά της όταν ήταν 3 ημερών», εξηγεί η Αλίντα.

Το προσωπικό τάιζε με το χέρι τα ζώα ώστε να μπορούν να πάρουν όλο το φαγητό που χρειάζονταν, ενώ στο μεταξύ έψαχναν ένα μόνιμο σπίτι για αυτά. Η Αλίντα ανέλαβε την Κίρα όταν ήταν 28 εβδομάδων. Συνέχισε να την φροντίζει, να την ταΐζει και να τη διδάσκει για να εξημερωθεί όσο το πιο δυνατόν πιο σύντομα.

«Πλέον είναι ήρεμη πολύ. Δεν αντιδρά στην επιθετικότητα των σκύλων και δεν προκαλεί φασαρίες. Αντιμετωπίζει τα παιδιά πολύ ψύχραιμα και όταν καταλαβαίνει ότι φοβούνται δεν τα πλησιάζει καν».

Η Αλίντα κατάφερε να κάνει την Κίρα πιο κοινωνική. Γνώρισε ανθρώπους, έζησε περιπέτειες και πλέον δεν φοβάται το περιβάλλον γύρω της. Τώρα είναι ενός έτους και είναι ένας πλήρως εξημερωμένος λύκος. Ζει με την οικογένεια της Αλίντα και τον 7χρονο γιο της τον οποίο αγαπά πολύ και αντιμετωπίζει με πολλή αγάπη και φροντίδα.