Ξαναζωντανεύει το Μινιόν; Ποιος και γιατί άλλαξε την όψη του κτιρίου;

15 Δεκεμβρίου, 2016 2:07 ΠΜ
More videos

Ποιος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την διαφορετική αυτή επένδυση. Που βρίσκεται το σχέδιο επιστροφής σε χρήση του κτιρίου του Μινιόν;

womantoc

Τέλη καλοκαιριού το Μινιόν, το πολυκατάστημα που για δεκαετίες υπήρξε ότι πιο μεγάλο και εντυπωσιακό ορόσημο είχε να επιδείξει η Αθήνα στον χώρο του εμπορίου, έμεινε γυμνό καθώς κατέβηκαν οι πράσινες λινάτσες που είχαν τοποθετηθεί για να προστατεύουν την γύρω περιοχή από την σκόνη των έργων που πραγματοποιούνταν στο εσωτερικό του.

news247

Εδώ και λίγες μέρες ο “τέως βασιλιάς” έπαψε να είναι γυμνός καθώς φόρεσε να καλά του και τα καλοκαιρινά του μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Πρόκειται για ένα τεράστιων διαστάσεων έργο (140 x 28 μέτρα),  του ζωγράφου Γιάννη Κόττη, με χαρούμενη διάθεση καθώς απεικονίζει μεταξύ άλλων καρπούζια, φυτά και γουρουνάκια.

womantoc

Η επιλογή του καλλιτέχνη έγινε από την κ. Καίτη Κουτσολιούτσου, συνιδρύτρια του ομίλου Folli Follie, στον οποίο έχει περιέλθει το κτίριο από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Η ίδια ανέλαβε και την χρηματοδότηση του έργου που έφτασε τα 200.000 ευρώ ενώ την αρχιτεκτονική επιμέλεια και την επίβλεψη της υλοποίησης είχε το αρχιτεκτονικό γραφείο “Κοκκίνου + Κούρκουλας”.

Με την κίνηση αυτή, η κ. Κουτσολιούτσου θέλησε να δώσει μία ευχάριστη νότα και χρώμα σε μία ιδιαίτερα γκρίζα και υποβαθμισμένη περιοχή του Κέντρου όπως είναι η Πατησίων. Αυτό καθώς δεν προβλέπεται σύντομα το κτήριο του Μινιόν να παραδοθεί σε χρήση.

womantoc

Ήδη κοντεύει να συμπληρωθεί εικοσαετία από το οριστικό λουκέτο στο δημιούργημα του Γιάννη Γεωργακά και ενώ κατά διαστήματα έχουν βρεθεί διάφορες λύσεις αξιοποίησης (σ.σ. ή τελευταία που ναυάγησε ήταν στις αρχές της δεκαετίας και προέβλεπε τη μεταφορά του συνόλου των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος) κανένα δεν κατάφερε να προχωρήσει.

womantoc

Όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει η διοίκηση του ομίλου Folli Follie (εμπορικά έχει παρουσία πέρα από την ομώνυμη αλυσίδα μέσω των Attica και των Factory Outlet) αναμένει την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ώστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτό δεν αποκλείεται να έρθει σύντομα καθώς είναι πλέον ένα από τα ελάχιστα μεγάλα αναξιοποίητα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

womantoc

[news247]

Ακολουθήστε μας στο facebook: