Βρυξέλλες: «Εμβόλια, όχι ευχαριστώ» βροντοφώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα

5 Δεκεμβρίου, 20217:25 ΜΜ
More videos

Τους διαδηλωτές πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Περισσότεροι από 8.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο.

«Εμβόλια, όχι ευχαριστώ», «Covid = οργανωμένη γενοκτονία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ, ενώ μια ομάδα γυναικών φώναζε «Όχι εμβόλιο για τα παιδιά μας».

Η διαδήλωση εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έριξαν φωτοβολίδες και κροτίδες. Το πλήθος των διαδηλωτών πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και κράνη είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της ευρωπαϊκής συνοικίας, όπου στεγάζονται οι θεσμοί της ΕΕ. Οχήματα ρίψης νερού υπό πίεσης βρίσκονται επίσης στο σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή. Μάλιστα λόγω της πορείας πολλοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News