Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
βίντεοΒρήκε τη νοσοκόμα που τη φρόντισε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής...

Βρήκε τη νοσοκόμα που τη φρόντισε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της μετά από 38 χρόνια!

Για δεκαετίες η Amanda Scarpinati κρατούσε την ασπρόμαυρη φωτογραφία της νοσοκόμας που την κρατούσε όταν ήταν 3 μηνών.

Το 1977 τραβήχτηκαν κάποιες φωτογραφίες το ιατρικό κέντρο Albany της Νέας Υορκης, μετά την πτώση της Scarpinati από τον καναπέ σε έναν ζεστό υγραντήρα νερού. Η Scarpinati υπέφερε από σοβαρά εγκαύματα τρίτου βαθμού και τύλιξαν το κεφάλι της με χοντρή γάζα.

Τα επόμενα χρόνια υποβλήθηκε σε πολλές εγχειρήσεις και έπεφτε συχνά θύμα πειραγμάτων από τους συμμαθητές της.

Αλλά, όπως ακριβώς και η νοσοκόμα που έκανε το αδιανόητο για τον ασθενή της που βρισκόταν στο τελικό στάδιο του καρκίνου, αυτή η νοσοκόμα παρείχε πολλά περισσότερα από απλή ιατρική φροντίδα.

“Μεγαλώνοντας ως παιδί, παραμορφωμένη από τα εγκαύματα, ήμουν θύμα εκφοβισμού και πειραγμάτων, βασανίστηκα”, ανέφερε η Scarpinati στο Associated Press. “Κοίταζα εκείνες τις φωτογραφίες και της μιλούσα, αν και δεν ήξερα ποια ήταν. Έβρισκα παρηγοριά κοιτώντας εκείνη την γυναίκα, που έμοιαζε τόσο ειλικρινής και νοιαζόταν για μένα”.

Η Scarpinati ήλπιζε να βρει μια μέρα την νοσοκόμα που της προσέφερε παρηγοριά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής της. Μετά από 20 χρόνια αναζήτησης χωρίς αποτέλεσμα, στράφηκε στην δύναμη των social media. Μοιράστηκε την πολύτιμη φωτογραφία της στο προφίλ της στο Facebook και έγραψε, “ Θα ήθελα να μάθω το όνομα και πιθανόν να έχω μια ευκαιρία να την συναντήσω και να της μιλήσω. Παρακαλώ κοινοποιήστε το, καθώς ποτέ δεν ξέρετε σε ποιόν μπορεί να φτάσει”.

Η ανάρτησή της έγινε viral και αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια ήταν πραγματικά συγκινητικό.

10626676_10206679522362569_92830370259763713_n-600x800

Το 1977, όταν η Amanda Scarpinati ήταν 3 μηνών την πήγαν εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο Albany της Νέας Υόρκης, με εγκαύματα τρίτου βαθμού. Είχε πέσει καταλάθος από τον καναπέ πάνω σ΄ένα καυτό υγραντήρα νερού.

Εκεί, μια νεαρή νοσοκόμα την φρόντισε. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες την δείχνουν να κρατάει την μικρή Scarpinati και χαρούμενη να την φροντίζει.

Αυτές οι αξιαγάπητες φωτογραφίες ήταν που βοήθησαν την Scarpinati τα επόμενα χρόνια, ενώ υποβάλλονταν σε πολλαπλές εγχειρήσεις και δεχόταν πειράγματα στο σχολείο.

12011214_10206679522122563_396324423101283167_n-600x800

“ Μεγαλώνοντας ως παιδί, παραμορφωμένη από τα εγκαύματα, ήμουν θύμα εκφοβισμού και πειραγμάτων, βασανίστηκα”, είπε η Scarpinati στο Associated Press. “Κοίταζα εκείνες τις φωτογραφίες και της μιλούσα, αν και δεν ήξερα ποια ήταν. Έβρισκα παρηγοριά, κοιτώντας αυτή την γυναίκα που φαινόταν τόσο ειλικρινής και νοιαζόταν για μένα”.

Για 20 χρόνια έψαχνε να βρει αυτή την ξεχωριστή νοσοκόμα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τότε ήταν που στράφηκε στα social media και κοινοποίησε την φωτογραφία της στο Facebook, μαζί με μια έκκληση να την βρει.

Η ανάρτησή της έγινε viral και μόλις μια μέρα μετά, έλαβε το μήνυμα, για το οποίο ήλπιζε τόσο καιρό.

Η Anglea Leary, η οποία εργαζόταν με την νοσοκόμα στο ιατρικό κέντρο την ίδια χρονιά, την αναγνώρισε ως Susan Berger. Η Berger ήταν 21 χρονών εκείνο τον καιρό και είχε μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο. Όπως αποδείχτηκε, η τωρινή υποδιευθύντρια του Cazenovia College of New York θυμήθηκε την Scarpinati και μάλιστα κρατούσε και αυτή την ίδια φωτογραφία. Η Bergeri μάλιστα μιλούσε στους φίλους και τους συγγενείς της για το μικρό κοριτσάκι που είχε φροντίσει κάποτε.

Screen-Shot-2015-09-30-at-11.38.05-AM

“ Ήταν πολύ ήρεμη”, είπε. “Συνήθως, όταν τα παιδιά βγαίνουν από τις εγχειρίσεις, θέλουν να κοιμηθούν ή κλαίνε. Η Amanda ήταν τόσο ήρεμη και έμπιστη. Ήταν καταπληκτικό”.

Λίγο αργότερα οι δύο γυναίκες είχαν μια συγκινητική επανένωση μετά από 38 χρόνια.

“ Δεν ξέρω πόσες νοσοκόμες θα ήταν τόσο τυχερές, ώστε να του συμβεί κάτι τέτοιο, να έχουν κάποιον που τους θυμόταν όλα αυτά τα χρόνια”, ανέφερε η Berger. “Νιώθω προνομιούχος που είμαι εγώ αυτή που εκπροσωπώ όλες τις νοσοκόμες που νοιάστηκαν γι’ αυτήν όλα αυτά τα χρόνια”.

Ακούστε την Scarpinati να μιλάει για την εμπειρία της


Ενώ μερικές φορές η δουλειά της νοσοκόμας δεν έχει την αναγνώριση που της αξίζει, η θέληση της Scarpinati να βρει την Susan Berger αποδεικνύει πόσο σημαντικές είναι στην πραγματικότητα. Επίσης, δίνει έμφαση στην θετική επιρροή που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος σε έναν άλλον.

 Τα πιο σημαντικά