Βρήκε ένα κρυφό τούνελ στο βουνό. Πού οδηγούσε; Ένα συνταρακτικό μυστικό!

24 Μαΐου, 2015 4:54 ΜΜ
More videos

Το 1994, τρεις εξερευνητές σπηλαίων, οι Brunel, Hillaire και Chauvet, ανακάλυψαν κάτι που άλλαξε τον κόσμο.

Στην νότια Γαλλία, οι εξερευνητές αισθάνθηκαν αέρα να βγαίνει από το έδαφος και μετά από λίγο σκάψιμο βρήκαν ένα μικρό άνοιγμα που οδηγούσε βαθύτερα μέσα στην γη. Μπαίνοντας με δυσκολία μέσα, πήδηξαν στο άγνωστο.

Αρχικά, δεν υπήρχε τίποτα το διαφορετικό. Οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες ήταν πανέμορφοι αλλά είχαν ξαναδεί τέτοιους. Καθώς έμπαιναν βαθύτερα, ο φακός τους έπεσε σε κάτι που τους προκάλεσε δέος! Βαθιά στην μυστηριώδη σπηλιά, ανακάλυψαν κάτι ανέγγιχτο από τον χρόνο. ΄Ήταν εκεί 32.000 χιλιάδες χρόνια.

Ανακάλυψαν ζωγραφιές αρχαιοτάτων χρόνων που τώρα είναι υπό την προστασία της UNESCO. Σίγουρα αυτός ο αρχαϊκός ζωγράφος αξίζει να τον θυμούνται. Ρίξτε μια ματιά και θα εκπλαγείτε αν δείτε τις ζωγραφιές σε βάθος χρόνου. Ίσως απρόσμενα πολύ, μπορεί και να ταυτιστείτε.

Όταν η ομάδα ανακάλυψε την σπηλιά, δεν είχαν ιδέα ότι θα έκαναν μια τόσο σημαντική ανακάλυψη.

f2Ας το δούμε διαχρονικά. Φανταστείτε ότι το 2015 μ. Χ. σχολιάζετε ‘Μου αρέσει αυτό’ στα σχόλια παρακάτω. Έπειτα, το 7015 μ. Χ. κάποιος απαντά στο σχόλιό σας λέγοντας,΄Κι εμένα μου αρέσει’!

aGuNDIVΜε όλα αυτά που συμβαίνουν στο διαδίκτυο, αυτό το άρθρο χάνεται στο χάος των πληροφοριών. Μέχρι που κάποιος ‘αρχαιολόγος του διαδικτύου, το 34.015 μ. Χ. βρίσκει το άρθρο αυτό και ανακαλύπτει και τα δυο σχόλια!

OHyZEkKΠάνω στο αρχικό σχεδιασμένο ζώο του καλλιτέχνη κάποιος άλλος καλλιτέχνης είχε σχεδιάσει ένα άλλο ζώο…5.000 χιλιάδες χρόνια αργότερα.

whGOnxYΑρχικά θεωρήθηκαν ψεύτικα γιατί ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Γρήγορα όμως οι επιστήμονες κατάλαβαν ότι ήταν αυθεντικές ζωγραφιές τόσων αιώνων.

W2XOEfBΥπέροχες τοιχογραφίες που παριστάνουν αγέροχα άλογα να τρέχουν,άγριες αρκούδες και άλλα αρχαϊκά ζώα που έχουν εκλείψει πια.

10991236_10205169735581264_3900345888619411440_nΤα σχέδια ήταν 32,000 χιλιάδων χρόνων αλλά έγινε αντιληπτό κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Πόσοι καλλιτέχνες χρειάστηκαν για να σχεδιαστούν αυτά τα χέρια;

Tjwo6VoΈνας καλλιτέχνης έκανε τα περισσότερα πριν 32.000 χρόνια . Αν και δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτόν ή αυτήν, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Ο παράμεσος δάκτυλος (το δάχτυλο του δαχτυλιδιού) στο δεξί χέρι ήταν ελαφρά λυγισμένο!

ym5qubfΣχεδόν μπορούμε να δούμε εν δράσει τα τέσσερα άλογα στα λιβάδια ή να ακούσουμε τους ρινόκερους να παλεύουν για το ταίρι τους!

Rhinocéros_grotte_ChauvetΒλέπουμε πως ο καλλιτέχνης με αδιαμφισβήτητη σιγουριά σχεδίαζε γραμμές με κάρβουνο, αιχμαλωτίζοντας την ανοδική κίνηση του ζωηρού ρινόκερου.

JOKuhzQΔυστυχώς, όσο και αν είναι αυτές οι ζωγραφιές υπέροχες από κοντά, οι πολλοί τουρίστες σε τόσο μικρό χώρο θα κατέστρεφαν με την αναπνοή τους τα ανεκτίμητα ευρήματα.

rte_img_large_182Ευτυχώς, σύγχρονοι καλλιτέχνες και επιστήμονες συνεργάζονται για να σχεδιαστούν απομιμήσεις ώστε άνθρωποι από όλον τον κόσμο να μπορέσουν να τις δουν χωρίς να κινδυνεύουν τα πρωτότυπα σχέδια!

5whvrSwΕίναι τόσο συναρπαστικό που οι πρόγονοί μας ένιωσαν την ανάγκη να αφήσουν σημάδια για την μετέπειτα ανθρωπότητα.

Αν και δεν είχαν γραπτή γλώσσα, μας λένε καθαρά μέσα από το χάσμα των χρόνων ότι “Ήμουν εδώ κάποτε, έζησα, είχα όνειρα, αγάπησα, και να τι είδα”.

Αφήστε και εσείς τα σχόλιά σας παρακάτω για να τα δουν οι μελλοντικές γενιές!

Ακολουθήστε μας στο facebook: