Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΒρήκαν κουτάβι καμένο με οξύ στην πόλη των Τρικάλων

Βρήκαν κουτάβι καμένο με οξύ στην πόλη των Τρικάλων

Στην κτηνιατρική κλινική «MEDI VET» μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το κουταβάκι που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο να προσπαθεί να προστατευτεί μέσα στο εκδοτήριο του Ο.Σ.Ε. στον σιδηροδρομικό σταθμό των Τρικάλων.

0f5b056bc8a53cbf45a6f1b556ca16e8

Το ζώο – όπως αποδείχτηκε μετά την εξέταση του από την κτηνίατρο – φέρει χημικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η μυρωδιά από την χημική ουσία ήταν πάνω του έντονη. Έτσι σε αυτή την τραγική κατάσταση το βρήκαν οι υπάλληλοι του σταθμού, οι οποίοι ειδοποίησαν τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος».

Η Λιλή Κίττου πρόεδρος του συλλόγου μας εξήγησε ότι αυτός που τραυμάτισε τόσο πολύ αυτό το μωρό, το οποίο είναι μόλις δύο μηνών, το έκανε χρησιμοποιώντας κάποια καυστική ουσία και αυτό διαπίστωσαν οι κτηνίατροι, που το καθάρισαν επιμελώς.
6e9285a20d004bd9aba75f49a209997c

Καθώς το κούρευαν, για να καθαρίσουν τις πληγές του, παρά τον φρικτό πόνο που ένιωθε το κουταβάκι επέμεινε αδιαμαρτύρητα την διαδικασία. Δυστυχώς το ένα πτερύγιο του αυτιού έχει καεί ολοκληρωτικά ενώ σε λίγες μέρες θα φανεί αν έχει τυφλωθεί και από το ένα του μάτι. Ευτυχώς τρώει και πίνει με όρεξη ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί ο καθημερινός καθαρισμός των εκτεταμένων τραυμάτων.

f154a7040b537d5838bc1a25cdd82efd

Τα έξοδα νοσηλείας του ζώου κάλυψε εθελόντρια από το εξωτερικό και μόλις συνέλθει αυτό το σκυλάκι θα χρειαστεί ένα κατάλληλο σπίτι για την φιλοξενία ή ακόμα καλύτερα για την υιοθεσία του. Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος» μέσω της σελίδα του στο facebook.

[trikalaenimerosi]

Τα πιο σημαντικά