Βρέθηκε ζωντανή η φαρμακοποιός από τη Θεσσαλονίκη που είχε εξαφανιστεί

25 Φεβρουαρίου, 2018 1:47 ΜΜ
More videos

Χάρη στην κινητοποίηση αστυνομικών και εθελοντών μετά τη δημοσιοποίηση της εξαφάνισης της από το «Τούνελ», εντοπίστηκε η ταλαιπωρημένη φαρμακοποιός.

Αστυνομικοί βρήκαν την Βασιλική Κοσμίδου  56 χρόνων, να περιπλανιέται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα τους οδήγησε στο σημείο μετά από  πληροφορίες που έφτασαν σε συγγενείς και στην εκπομπή, που έλεγαν πως μια γυναίκα με τα χαρακτηριστικά της κινείται κοντά στον  επιβατικό σταθμό.

Την φαρμακοποιό παρέλαβε ο γιος της  που ταξίδεψε  την ίδια μέρα από την Αγγλία στην Ελλάδα, για την αναζήτηση της.

Η Βασιλική νοσηλεύεται τώρα στο ψυχιατρείο Σταυρούπολης προκειμένου να συνέλθει από το πρόσφατο σοκ που υπέστη στην προσωπική της ζωή και που την έσπρωξε στη φυγή.

Μια μέρα πριν τον εντοπισμό της στη ζωντανή προβολή του «Τούνελ»,  δόθηκε σήμα σε όλη την συμπρωτεύουσα,  για να βρεθεί η ταλαιπωρημένη γυναίκα που είχε χαθεί το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, από την περιοχή της Σταυρούπολης.

Μέσω της εκπομπής, ενημερώθηκαν όλοι οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης και σύντομα εντοπίστηκε εκείνος που τη μετέφερε από την οδό Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, στην Αριστοτέλους.

Φίλοι εθελοντές, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και  της Άμεσης Δράσης, βγήκαν στους δρόμους μες στη νύχτα για να βοηθήσουν. Η είδηση της εξαφάνισης το βράδυ της Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, είχε φτάσει από το «Τούνελ» στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας αλλά και σε ευαίσθητες υπηρεσίες όπου η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Η έγκυος κόρη της Βασιλικής που ζει στο Λονδίνο,  παρακολουθούσε τη ζωντανή έρευνα μέσω σύνδεσης με Skype.

Μετά τον εντοπισμό της μητέρας της, δήλωσε στο «Τούνελ»:

«Ευχαριστούμε όλους  όσους ευαισθητοποιήθηκαν  και μας βοήθησαν να βρεθεί η μητέρα μου και κυρίως την Αγγελική Νικολούλη και τους συνεργάτες της που στάθηκαν δίπλα μας, παρά την απόσταση. Είναι ευτυχώς ζωντανή. Τώρα πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να υποστηριχτεί ψυχολογικά και να συνέλθει».

Πηγή:  anikolouli