Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΒρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο; Ανακαλύφθηκε σήραγγα με ελληνική αρχιτεκτονική

Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο; Ανακαλύφθηκε σήραγγα με ελληνική αρχιτεκτονική

Μια μεγάλη, ίσως και κοσμοϊστορική ανακάλυψη συνέβη στις ανασκαφές για τον τάφο της Κλεοπάτρας στην Αίγυπτο: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σήραγγα 1.305 μέτρων με ελληνική αρχιτεκτονική.

Στο ίδιο σημείο έχουν βρεθεί νομίσματα με την αναπαράσταση της Κλεοπάτρας και του Μεγάλου Αλέξανδρου, καθώς και τάφοι που παραπέμπουν στην ελληνική και τη ρωμαϊκή περίοδο.

Συγκεκριμένα, στην σημαντική ανακάλυψη προέβησαν αρχαιολόγοι από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που πραγματοποιούν ανασκαφές σε περιοχή της Αιγύπτου, όπου εικάζεται ότι μπορεί να βρίσκεται ο τάφος της εμβληματικής βασίλισσας Κλεοπάτρας.

Η αρχαιολογική ομάδα ανακοίνωσε ότι αποκάλυψε μία τεράστια σήραγγα, 1.305 μέτρων και ύψους 2 μέτρων, η οποία είναι ελληνικης αρχιτεκτονικής.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να πλησιάζουν στην ανακάλυψη του τάφου της πιο διάσημης βασίλισσας που έζησε στην αρχαιότητα, κάτι που θα χρειαστεί πολύ δρόμο και κόπο για να αποδειχθεί.

taposiris

Η ανακοίνωση της αρχαιολογικής ομάδας για την ανακάλυψη

Ανακάλυψη βραχώδους σήραγγας στην περιοχή Tapuziris Magna Temple, δυτικά της Αλεξάνδρειας.

Η Δομινικανή αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του San Domingo στην Αίγυπτο, με επικεφαλής την Δρ. Kathleen Martinez, πέτυχε την αποκάλυψη μιας σήραγγας σκαλισμένης στον βράχο σε βάθος περίπου 13 μέτρων κάτω από το έδαφος κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών της αποστολής στην περιοχή του Ναού Ταποζέρη Magna, δυτικά της Αλεξάνδρειας.

Ο Δρ Μουσταφά Βαζίρι, Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας, δήλωσε, αναφέροντας ότι η σήραγγα έχει μήκος περίπου 1,305 μέτρων και ύψος περίπου 2 μέτρων, βρέθηκαν επίσης κοντά στον ναό σε δύο κεφάλια, το ένα από αυτά ανήκει σε άτομο από την ηρωική εποχή, και το άλλο είναι μάλλον ένα άγαλμα του Πατέρα του Σπουκ.

siraga tafos kleopatra

Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της ανακαλυφθέντος τούνελ μοιάζει πολύ με αυτόν της σήραγγας Γιουμπιλίνος της Ελλάδας, αλλά μακρύτερος, χαρακτηρίζοντάς την ως γεωμετρικό θαύμα.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών και της αρχαιολογικής έρευνας της σήραγγας, ανακαλύφθηκε μέρος της σήραγγας βυθισμένο κάτω από το νερό της Μεσογείου. Κάτω από το ίζημα λάσπης βρέθηκε ένας αριθμός κεραμικών αγγείων, καθώς και ένα ορθογώνιο μπλοκ ασβεστόλιθου. Πολλά Αρχαιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μέρος των θεμελίων του Ταμπούζι ris Magna Temple, ο οποίος είναι βυθισμένος κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με επιστημονικές πηγές, τουλάχιστον 23 σεισμοί έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ. και 1303 μ.Χ., οδηγώντας στην κατάρρευση τμήματος του Ναού Ταμπούζι και τον έπνιξαν κάτω από τα κύματα.

siraga tafos aiguptos

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αποστολή, κατά τις προηγούμενες ανασκαφικές περιόδους, μπόρεσε να βρει πολλά σημαντικά τεχνουργήματα εντός του Ναού, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων που έφεραν τις εικόνες και τα ονόματα τόσο της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όσο και μιας σειράς αποκεφαλισμένων tues, και αγάλματα της θεάς Isis.

Ανακαλύφθηκαν επίσης ένα δίκτυο σηράγγων που εκτείνονταν από τη λίμνη King Marriott μέχρι τη Μεσόγειο, 16 ταφές μέσα σε βράχους σκαλιστούς τάφους που χρησιμοποιούνται συνήθως στους ελληνικούς και ρωμαϊκούς αιώνες, καθώς και μια σειρά από μούμιες που αναδεικνύουν χαρακτηριστικά του αναχώματος ent διαδικασία κατά τη διάρκεια της ελληνικής και ρωμαϊκής περιόδου.

taposiris tafos

Τα πιο σημαντικά