Βρέθηκε το μυστικό για την αντιμετώπιση των πεισματάρικων και ιδιότροπων παιδιών.

27 Αυγούστου, 2016 4:41 ΜΜ
More videos

Όπως κάθε μητέρα γνωρίζει, η διάθεση των παιδιών μπορεί να αλλάξει μέσα σε δευτερόλεπτα: την μια στιγμή μπορεί να θέλουν να φάνε ένα τοστ και την άλλη να πετάνε κάτω το πιάτο, λέγοντας θυμωμένοι “δεν το θέλω.” Οι ερωτήσεις που ακολουθούν, όπως “γιατί δεν το θέλεις” και “τι συνέβη” βρίσκουν ως ανταπόκριση την απόλυτη σιωπή.

Η Λόρεν Τιμ, πρώη νοσοκόμα, είναι σήμερα μια ευτυχισμένη μητέρα και σύζυγος. Έπρεπε να αντιμετωπίσει και εκείνη κάποια στιγμή τις ιδιοτροπίες των παιδιών και ισχυρίζεται, ότι βρήκε την λύση στο πρόβλημα.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για την κακή συμπεριφορά ενός παιδιού;

1

© Universal Pictures

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβει κάθε γονιός είναι, ότι από την γέννηση μέχρι την ηλικία των τριών ετών, η συμπεριφορά ενός παιδιού καθορίζεται αποκλειστικά από το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα. Τα τρία πρώτα χρόνια ζωής περιλαμβάνουν μεγάλη ανάπτυξη με 700 νέους νευρώνες να σχηματίζονται στο εσωτερικό του εγκεφάλου ενός παιδιού κάθε δευτερόλεπτο. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για την πεισματάρικη και ιδιότροπη συμπεριφορά των παιδιών.

Το παιδί σας δεν είναι κάποιο ιδιότροπο μικρό τέρας. Απλά σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί αν δώσει λογικές απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως “γιατί το έκανες αυτό” ή “γιατί κλαις;” Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν ούτε τα ίδια να καταλάβουν, γιατί θέλουν ή δεν θέλουν κάτι σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Καθοδηγούνται από ισχυρές συναισθηματικές παρορμήσεις. Οπότε, είναι φυσιολογικό να απαντούν στις ερωτήσεις σας με κλάματα, φωνές ή την απόλυτη σιωπή.

Το μυστικό της Λόρεν για καλύτερη κατανόηση.

2

© Universal Pictures

Η Λόρεν αποφάσισε να δοκιμάσει έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με τον 2 ετών γιο της.

“Την δεύτερη φορά, που ο γιος μου άρχισε να γίνεται ιδιότροπος, πρώτα απαιτούσε ένα τοστ για πρωινό και μετά φώναζε, ότι δεν το θέλει, απλά αποφάσισα να μην το συζητήσω. Δεν του έκανα ερωτήσεις και έβαλα τα δυνατά μου για να δείξω, ότι θεωρώ την συμπεριφορά του φυσιολογική και δικαιολογημένη. Είπα στον εαυτό μου, ότι ο γιος δεν ξέρει γιατί ξαφνικά δεν θέλει το τοστ. Ούτε μπορεί να εξηγήσει τι συμβαίνει. Απλά ενεργεί λόγω μιας ανεξέλεγκτης παρόρμησης.

Οπότε, αποδέχτηκα την συμπεριφορά του γιου μου, λέγοντας “Δεν πειράζει. Αν δεν το θέλεις, άστο για αργότερα.”

Λίγα λεπτά αργότερα, ο γιος μου ήρθε και μου είπε, ότι τελικά ήθελε το τοστ. Όχι μόνο δεν τσακωθήκαμε, αλλά τελικά κατάφερα αυτό που στόχευα από την αρχή.

Να θυμάστε, ότι δεν πρέπει να τσακώνεστε με τα μικρά παιδιά σας. Δεχτείτε τα συναισθηματικά του ξεσπάσματα, αγκαλιάστε τα και αφήστε τα να σας πουν τις επιθυμίες τους. Τα παιδιά σας δεν έχουν πρόθεση να σας ενοχλήσουν ή να σας εκνευρίσουν. Απλά προσπαθούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν ή δεν θέλουν εκείνη την στιγμή.

Πηγή: themilitarywifeandmom.com

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: