Βρέθηκαν 40 μικρές νεκρές τίγρεις σε καταψύκτη στον «Ναό των Τίγρεων» στην Ταϊλάνδη.

3 Ιουνίου, 20164:31 ΜΜ

Μακάβριο εύρημα της αστυνομίας στον αμφιλεγόμενο «Ναό των Τίγρεων» στην Ταϊλάνδη: Περίπου 40 νεκρά τιγράκια βρέθηκαν σε καταψύκτη, μαζί με μέλη άλλων ζώων, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για απομάκρυνση των ζώων από το ναό.

Untit2led

Οι μοναχοί κρατούσαν ζώα, κυρίως τίγρεις, που προσέλκυαν τουρίστες και τα τελευταία χρόνια είχαν πληθύνει οι υποψίες για παράνομη εκτροφή και εμπορία (εκτός από κακοποίηση) απειλούμενων ειδών.Untit3led

Οπως αναφέρει το Reuters, μεταδίδοντας φωτογραφίες (κάτω) από τα ευρήματα τα νεκρά ζώα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στην περιοχή της κουζίνας του ναού που επισήμως είναι γνωστός ως Βατ Φα Τα Μπούα Γιανασαμπάνο.

Untit2led«Πρέπει να είχαν κάποια χρησιμότητα για τους μοναχούς, ειδάλλως δεν θα τα κρατούσαν» ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πάρκων. «Τι χρησιμότητα, δεν έχω ιδέα» συμπλήρωσε.

U23ntitled

Κόκαλα και μέλη ζώων χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Untitl4edΣτον «Ναό των Τίγρεων», που βρίσκεται δυτικά της Μπανγκόκ στην επαρχία Καντσαναμπούρι, οι μοναχοί περιέφεραν δεκάδες τίγρεις με λουριά και χρέωναν τους τουρίστες που τραβούσαν «σέλφις» με τα ζώα.

Untitled
Ο ναός αυτοδιαφημιζόταν ως καταφύγιο για τις απειλούμενες τίγρεις. Τα τελευταία χρόνια όμως είχε κατηγορηθεί για παράνομη εκτροφή και εμπορία, και σύμφωνα με κάποιους τουρίστες αρκετά ζώα φαίνονταν ναρκωμένα.

Untit4ledΗ επιχείρηση απομάκρυνσης των δεκάδων τίγρεων που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες είναι η τελευταία κίνηση των αρχών σε μια διαμάχη που χρονολογείται από το 2001, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της μοναστικής κοινότητας το 1994.

U34ntitled

Πηγή: theguardian.co.uk, tanea.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News