Βρέθηκαν 200 μαζικοί τάφοι στο Ιράκ με 12.000 θύματα του Ισλαμικοί κράτους

7 Νοεμβρίου, 2018 1:09 ΠΜ
More videos

Πάνω από 200 μαζικοί τάφοι που περιέχουν 12.000 πτώματα συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες βρέθηκαν στο Ιράκ μετά την τριετή κυριαρχία του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ερευνητές του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν ότι βρήκαν 202 τάφους στο βόρειο Ιράκ ως “κληρονομιά της τρομοκρατίας του Ισλαμικού κράτους”, σύμφωνα με μια κοινή έκθεση της αποστολής του ΟΗΕ στο Ιράκ και του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κλίμακα των των δολοφονιών θα μπορούσε να οδηγήσει τον ΟΗΕ στο να θεωρήσει το Ισλαμικό κράτος υπεύθυνο για γενοκτονία.

Οι τάφοι χρονολογούνται από το 2014 έως το 2017 όταν το Ισλαμικό κράτος κυριαρχούσε σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ιράκ.

Δείτε το βίντεο

Ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ κρατάει ένα κρανίο καθώς εκείνος και ο συνάδελφός του κλείνουν τις μύτες τους από την δυσωδία μπροστά από έναν μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Hamam al-Alil τον Νοέμβριο του 2016.

Ένας άντρας Γιαζίντι εξετάζει ένα κρανίο καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει τι μπορεί να έχει συμβεί στους χαμένους συγγενείς όταν Κουρδικές δυνάμεις ανακάλυψαν έναν μαζικό τάφο κοντά στο χωριό Σινούνι στο Ιράκ τον Φεβρουάριο του 2015.

Οι ερευνητές εξετάζουν τον μαζικό τάφο των Γιαζίντι, έναν από τους 202 μαζικούς τάφους που βρέθηκαν στο Ιράκ.

Ένα μέλος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας φοράει προστατευτική στολή καθώς εξετάζει τα απομεινάρια των θυμάτων μιας σφαγής που συνέβη τον Απρίλιο του 2015 στην οποία εκτελέστηκαν περίπου 1.700 νεοσύλλεκτοι.

Ιρακινοί στρατιώτες εντοπίζουν και εξετάζουν ένα πτώμα που βρίσκεται σε αποσύνθεση στην περιοχή Hamam al-Alil.

Σε κάποιες τοποθεσίες οι στρατιώτες του Ισλαμικού κράτους πέταξαν τα πτώματα των ανθρώπων που δολοφόνησαν σε πηγάδια ή καταβόθρες αντί να σκάψουν τάφους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες πτώματα πεταμένα στην καταβόθρα Κσάφα που βρίσκεται νότια της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης που βρέθηκε υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού κράτους.

Το Ιράκ κατάφερε να κερδίσει και να απομακρύνει το Ισλαμικό κράτος τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά κάποιοι μαχητές εξακολουθούν να ελέγχουν κάποιες περιοχές της επικράτειας που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με την Συρία.

[dailymail]