Βρετανός κομμωτής δεν αλλάζει μόνο κουρέματα αλλά ολόκληρες ζωές

6 Φεβρουαρίου, 2018 8:09 ΜΜ
More videos

Ο κομμωτής Τζόσουα Κομπς έχει ένα πολύ ασυνήθιστο χόμπι: χαρίζει δωρεάν χτενίσματα σε άστεγους ανθρώπους. Ο Τζόσουα διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των αστέγων, αλλά μπορεί να ασκήσει μια μικρή θετική επιρροή στην ζωή τους. Τους προσεγγίζει, ακούει τις ιστορίες τους, τους κάνει ένα χτένισμα ή ένα κούρεμα και μετά λέει στον κόσμο τις ιστορίες τους. Πριν από 2 χρόνια ξεκίνησε μια εκστρατεία με τον τίτλο #DoSomethingForNothing (κάνε κάτι χωρίς αντάλλαγμα), η οποία ένωσε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω μερικές συγκινητικές ιστορίες από τους εθελοντές και τους πρωταγωνιστές του Τζόσουα.

Τόμπι

Ο Τζόσουα συνάντησε τον Τόμπι στο Λονδίνο. Είναι 19 ετών και ήδη μένει στους δρόμους, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί σε κάποιο χόστελ. Έμενε με την μητέρα του, αλλά δεν τα πήγαιναν καλά και έφυγε. Παρά την δύσκολη κατάστασή του είναι φιλικός και αισιόδοξος.

Τέρι και Έβελον

Το ζευγάρι ζει μαζί στους δρόμους εδώ και 6 μήνες. Στο παρελθόν και οι 2 είχαν προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά γεγονός που τους οδήγησε να μείνουν άστεγοι. Ωστόσο, παρά τις ατυχίες ήταν αρκετά τυχεροί, ώστε να βρουν ο ένας τον άλλον. Ο Τζόσουα υποστηρίζει ότι η αγάπη και ο σεβασμός που έχουν ο ένας για τον άλλον τους δίνει δύναμη.

Μαρκ

Ο Μαρκ είναι 47 ετών και ζει στο Λονδίνο. O πατέρας του ήταν στρατιωτικός και η οικογένειά του μετακόμιζε πολύ συχνά με αποτέλεσμα να μην κάνει πολλούς φίλους. Όταν μεγάλωσε μπήκε και αυτός στον στρατό και τον έστειλαν στο Αφγανιστάν για 2 χρόνια όπου έχασε τους 2 καλύτερους φίλους του.

Μετά την θητεία του πήγε στην Αυστραλία, ερωτεύτηκε και έμεινε μέχρι να λήξει η βίζα του. Όταν γύρισε στην Αγγλία το μετατραυματικό σοκ του τον έκανε να χάσει το όραμα που είχε για την ζωή του και κατέληξε στους δρόμους. Ακόμα μιλάει καθημερινά με την κοπέλα του και ελπίζει ότι κάποια στιγμή εκείνη θα πάει στην Αγγλία.

Κέντρικ

Ο Τζόσουα και ο Κέντρικ συναντήθηκαν στο Παρίσι. Είχαν πολλά κοινά, όπως τα ωραία βιβλία και η καλή μουσική. “Ένιωθα ότι ο Κέντρικ είχε ένα φως μέσα του που δεν μπορούσε να χαθεί ούτε τον βαρύ χειμώνα που κοιμόταν στους δρόμους”, ανέφερε ο Τζόσουα.

Τζέιμς

Ο Τζέιμς είναι 25 ετών. Έχασε τον μπαμπά του πριν από έναν χρόνο και από τότε είναι άστεγος. Δυσκολεύεται πάρα πολύ να αντιμετωπίσει την απώλεια του μπαμπά του, αλλά ευτυχώς βρήκε έναν σκύλο που το κρατάει καλή παρέα. Ο Τζόσουα πιστεύει ότι ο Τζέιμς έχει ακόμα χρόνο να αλλάξει την ζωή του.

Τοντ

Ο Τον είναι 37 ετών και ζει στους δρόμους της Σάντα Μόνικα. Έφτασε εκεί από την βόρεια Καρολίνα πριν από μερικούς μήνες. Κουράστηκε από την ρουτίνα του και αποφάσισε να φύγει για ένα ταξίδι. Ο ίδιος αναφέρει ότι η καλοσύνη και η ευγένεια των ανθρώπων τον βοηθάει να επιβιώνει. Πολύ σύντομα σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Πέτρου

Ο Πέτρου έφυγε από την Ρωμανία για να πάει στην Αγγλία πριν από 8 χρόνια. Από τότε έκανε πολλές δουλειές, αλλά τελικά κατέληξε στους δρόμους. Δεν θέλει να επιστρέψει στην Ρωμανία επειδή είναι άστεγος και πιστεύει ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτόν εκεί.

Ρέζα

Ο Ρέζα μετακόμισε στην Αγγλία πριν από 10 χρόνια. Όταν τον έδιωξε ο σπιτονοικοκύρης του από το διαμέρισμα δεν είχε που να μείνει. Κατάφερε να ξεπεράσει τον εθισμό του στην ηρωίνη και τώρα βοηθάει την κοπέλα του που έχει προβλήματα υγείας.

Τζόσουα Κόμπς

“Όταν κόβεις τα μαλλιά κάποιου αποκτάς μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Είναι η τέλεια ευκαιρία να δείξεις καλοσύνη σε έναν άνθρωπο. Δεν έχει σημασία από που είσαι ή τι σε οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Θέλω να ακούσετε και να μάθετε”, ανέφερε ο Τζόσουα.