Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΒρετανική πολυεθνική εξαγοράζει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Βρετανική πολυεθνική εξαγοράζει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Με τα … στυλό στο χέρι τα στελέχη του βρετανικού fund “Innovation Brain” και οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Οι διευθύνοντες την ξένη πολυεθνική επιβεβαίωσαν σήμερα Τετάρτη ότι οι επαφές βρίσκονται στην τελική τους φάση.

Το ενδιαφέρον του για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση του το βρετανικό fund “Innovation Brain”. Ο διευθύνων σύμβουλος του fund Λούκας Φέκερ, σε σχετική του δήλωση αναφέρει: “Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική φάση των συνομιλιών με τους εμπλεκόμενους της ΕΒΖ και είμαστε κοντά σε ένα αμοιβαίο επωφελές αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει ο όμιλος στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των 4 εργοστασίων στην Ελλάδα και των 2 στη Σερβία, και θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην αναζωογόνηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα”.

“Στόχος μας”, συνεχίζει ο κ. Φέκερ, «είναι να βελτιώσουμε τις επιχειρησιακές διαδικασίες, να αυξήσουμε την παραγωγή και να αναπτύξουμε άλλες σειρές προϊόντων, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις. Πιστεύουμε ότι είναι μια κατάσταση win-win, παρά την τρέχουσα κακή κατάσταση γύρω από την ΕΒΖ, καθώς σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την επιχείρηση και να επενδύσουμε σε νέα μηχανήματα και εκπαίδευση για να προσφέρουμε μια σύγχρονη επιχείρηση ζάχαρης. Μια νέα εισροή κεφαλαίων και ένα νέο ξεκίνημα είναι αυτό που χρειάζεται στην ΕΒΖ”. elliniki viomihania zaharis 2018

Αγωνιούν για τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ

Το fund στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις δραστηριότητες της Σερβίας. Όπως σημειώνει, συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν αντικατοπτρίζουν το λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο του “Innovation Brain” και καταλήγει η ανακοίνωση: “Ττο Innovation Brain θέλει να επενδύσει στη βιομηχανία και έχει στρατηγικά σχέδια για την ανάπτυξη της ΕΒΖ. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και θα παραμείνει ο κόμβος για την παραγωγή και τη μελλοντική ανάπτυξη”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα πιο σημαντικά