Βρετανική εφημερίδα: «Τρέλα η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα»

7 Ιουνίου, 20183:34 ΜΜ
More videos

Δημοσκόπηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία μάλιστα αποκαλεί Ελγίνεια, διενεργεί στην ιστοσελίδα της η Daily Telegraph.

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας γίνεται με αφορμή τη δήλωση του ηγέτη των Εργατικών,Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.

Η δήλωσή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Ένας από αυτούς που τάσσονται κατά της επιστροφής είναι και ο ίδιος ο αρθρογράφος της Daily Telegraph.

Για την ιστορία, έως το μεσημέρι της Τετάρτης, η δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα 67% έναντι 33% υπέρ της παραμονής των Γλυπτών στο Λονδίνο.

Στο άρθρο που συνοδεύει τη δημοσκόπηση, αναφέρεται πως η επιστροφή θα ήταν μία «τρέλα» από την βρετανική πλευρά. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν αναλογίζεται τις συνέπειες της δήλωσής του.

Σε μία προσπάθεια να στηρίξει τα επιχειρήματά του, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι στην Ελλάδα τα γλυπτά κινδυνεύουν εξαιτίας της μόλυνσης και των… σεισμών. Αντικρούοντας τον ισχυρισμό όσων υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κομμάτια ενός ενιαίου έργου τέχνης, υποστηρίζει πως μάρμαρα της Ακρόπολης υπάρχουν σε επτά μουσεία του πλανήτη ενώ επισημαίνει πως αν επιστραφούν δεν θα τα βλέπει αρκετός κόσμος, καθώς και οι επισκέπτες στο Βρετανικό Μουσείο σε ετήσια βάση είναι έξι εκατομμύρια και στο μουσείο της Αθήνας 1,5 εκατομμύριο.

Ακόμα ένας ισχυρισμός του αρθρογράφου αλλά και των ιθυνόντων του Μουσείου, όπως διαπιστώνει κανείς αν το επισκεφτεί, είναι πως τα Γλυπτά ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία επειδή στο μουσείο του Λονδίνου φιλοξενείται η ανθρώπινη ιστορία χιλιάδων ετών και ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει τη συνάντηση της Αρχαίας Αιγύπτου με την Αρχαία Ελλάδα και τους Ασσύριους.

Όσοι τάσσονται κατά της επιστροφής, δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι το Μουσείο της Ακρόπολης είναι… μονοθεματικό και δεν ενδείκνυται για την επαρκή προστασία των Μαρμάρων, ξεχνώντας ταυτόχρονα τον αφυγραντήρα στο βρετανικό Μουσείο δίπλα από την Καρυάτιδα του Ερέχθειου.

[telegraph] [reader]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News