Βρετανία: Ποινή φυλάκισης για όποιον νοικιάζει σπίτια σε λαθρομετανάστες.

6 Αυγούστου, 2015 3:09 ΠΜ
More videos

Την ώρα που χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από τη Σήραγγα της Μάγχης, η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους ενοικιάζουν καταλύματα σε παράτυπους μετανάστες.

Το μέτρο, το οποίο προβλέπει φυλάκιση μέχρι πέντε ετών για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν ελέγχουν τα χαρτιά των ενοικιαστών τους, θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που προγραμματίζεται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το φθινόπωρο, δήλωσε την Δευτέρα ο Κρεγκ Κλαρκ, υφυπουργός αρμόδιος για τις τοπικές κοινότητες.

Στην προηγούμενη μορφή του, το σχέδιο νόμου προέβλεπε μόνο πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου, αναφέρει ο Guardian, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προχωρούν σε έξωση παράτυπων μεταναστών χωρίς να χρειάζονται δικαστική εντολή.

Στο νομοσχέδιο τίθεται επίσης θέμα κατάσχεσης των μισθών όσων εργάζονται λαθραία, σε μια χώρα όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ανησυχίας για τους πολίτες.

Το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, η γαλλική αστυνομία απέτρεψε περίπου 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στον χώρο της Σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που έριξε κάποιος εναντίον του.

Την περασμένη εβδομάδα οι απόπειρες των μεταναστών είχαν ξεπεράσει τις χίλιες, ενώ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ένας Σουδανός έχασε την ζωή του, ανεβάζοντας στους 10 τους θανάτους μεταναστών στην περιοχή του Καλαί από τις αρχές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της βρετανικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Daily Mail, περίπου το 70% των μεταναστών, που βρίσκονται στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, ενδέχεται να καταφέρνει να φτάσει στην Βρετανία.

Η βρετανική αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι περισσότεροι από 400 μετανάστες συνελήφθησαν στην κομητεία του Κεντ στην Βρετανία μόνον τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι «πολύ υψηλότεροι».

Η εφημερίδα εκτιμά ότι περίπου 3.500 από τους περίπου 5.000 μετανάστες που υπολογίζεται ότι βρίσκονται σήμερα στο Καλαί μπορεί να περάσουν μέσω της σήραγγας της Μάγχης στην Βρετανία στο προσεχές μέλλον.

Ας αφήσουμε τώρα την Βρετανία και ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, όπου με το νομοσχέδιο που έδινε ιθαγένεια στους αλλοδαπούς, παράλληλα έγιναν και τα δύο παρακάτω:

– Νομιμοποιήθηκε η διακίνηση λαθρομεταναστών, αρκεί να μην τεκμαίρεται κέρδος, δηλαδή να γίνει η είσπραξη πριν και να μην βρεθούν τα λεφτά

– Το πρόστιμο για την αδήλωτη – «μαύρη» εργασία λαθρομεταναστών από 1500 ευρώ, έπεσε στα 150 ευρώ.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: