Βρετανία: Να ενταχθεί η «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ ακόμα και χωρίς λύση στο όνομα

6 Φεβρουαρίου, 201810:30 ΜΜ
More videos

Και μπορεί εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ να επιμένουν ότι αν δεν βρεθεί λύση στην ονομασία τότε η ΠΓΔΜ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, η Μεγάλη Βρετανία… διαφωνεί.

Η Μεγάλη Βρετανία η οποία είναι Βρετανία, ισχυρότατο μέλος του ΝΑΤΟ  και ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρει στο άρθρο 42: «Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η συνεργασία θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.  Συμφωνούμε με τη διαρκή υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση σχετικά με τις φιλοδοξίες ένταξης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της Μακεδονίας. Με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, η ένταξή τους θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στην περιοχή». 

Στο ακριβώς επόμενο στο άρθρο 43 αναφέρει: «Η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την «Μακεδονία» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, με ή χωρίς λύση στο ζήτημα του ονόματος».

Λίγο πιο κάτω στον άρθρο 48, οι Βρετανοί αποκαλούν τον Νίκολα Ντιμιτρόφ… «Μακεδόνα». Ειδικότερα, σημειώνεται ότι «ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο «Μακεδόνας» υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι υπήρχε μια αίσθηση στη χώρα του όπως και σε άλλες γειτονικές χώρες ότι είναι «κλειδωμένες στην αίθουσα της αναμονής»όσον αφορά την ένταξη. Αυτό δυσκόλεψε τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις δύσκολες και αναγκαστικές μεταρρυθμίσεις για την ένταξη στην ΕΕ αλλά και να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των λαών τους». 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έγγραφα τα οποία γράφτηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορούν πλάνο της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας για τα δυο χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2019.

Δείτε εδώ τα έγγραφα

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News