Βρετανία: Μια μικρή νίκη για τον Άρτσι για να κρατηθεί στη ζωή – Παραμένει σε μηχανική υποστήριξη

5 Αυγούστου, 2022 1:28 ΠΜ
More videos

Η υπόθεση του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε βρετανικό νοσοκομείο προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση. Σήμερα, η οικογένειά του κέρδισε για τον γιο τους μια μικρή νίκη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να παραταθεί, για μικρό τουλάχιστον χρονικό διάστημα, η μηχανική υποστήριξη της ζωής του. Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι γονείς του αγοριού είναι να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.

Οι γονείς του Άρτσι μιλούν σε βρετανικά ΜΜΕ

Η ιστορία του Άρτσι συγκλονίζει και προβληματίζει

Η ιστορία του συγκλονίζει σε όλο τον κόσμο. Το αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έπαιζε στο σπίτι του.

Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κωματώδη κατάσταση και η κατάστασή του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θεωρείται ως μη αναστρέψιμη.

Το νοσοκομείο με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγε, αποφάσισε να τον βγάλει από την μηχανική υποστήριξη.

Η οικογένειά του αρνείται μια τέτοια εξέλιξη πεισματικά, δεν συναινεί και ξεκίνησε έναν τιτάνιο δικαστικό αγώνα.

Μετά την προσφυγή στα βρετανικά αστικά δικαστήρια, προσέφυγε και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο και πως σέβεται τις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων και η τελευταία δικαστική οδός ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας.

Εκεί, η προθεσμία εξέπνεε σήμερα το πρωί στις 11:00 ώρα Αγγλίας και οι γονείς του μικρού κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη. Τώρα συνεχίζουν τις προσπάθειες ενώ έχει γίνει γνωστό πως για το παιδί έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον θεραυπευτικό κέντρο στην Τουρκία.

Δείτε επίσης:

Απαpηγόpητοι οι γονείς 12χρονου αγοριού που βρίσκεται σε κώμα – Οι γιατροί θέλουν να κλείσουν τα μηχανήματα