Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΒραβεύτηκε ο Άγγελος Τσιαμούρας: «Ήρωας δεν είμαι, ποτέ δεν θα γίνω. Άνθρωπος...

Βραβεύτηκε ο Άγγελος Τσιαμούρας: «Ήρωας δεν είμαι, ποτέ δεν θα γίνω. Άνθρωπος είμαι. Το βραβείο δεν με κάνει πιο καλά»

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε με το βραβείο Νικολάου Καρόλου τους τρεις φοιτητές Άγγελο ΤσιαμούραΑνδρέα Αλικανιώτη και Μιχάλη Κλάψη για την αυταπάρνηση που έδειξαν βοηθώντας κι άλλους συνεπιβάτες τους να σωθούν από το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη και στέρησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Άγγελος Τσιαμούρας: «Ήρωας δεν είμαι, ποτέ δεν θα γίνω»

«Ήρωας δεν είμαι. Ποτέ δε θα γίνω ήρωας. Ήρωας θεωρώ ότι είναι κάτι διαφορετικό. Άνθρωπος είμαι. Το βραβείο δε με κάνει πιο καλά, θεωρώ ότι δεν το αξίζω. Υπάρχουν κι άλλα άτομα που έπρεπε να είναι εδώ σήμερα και δεν είναι για κάποιο λόγο. Σε αυτή την Ελλάδα ζούμε, ξεχνάμε πολύ γρήγορα. Όλοι είναι θυμωμένοι, λυπημένοι, δεν έχει κάνει κανείς τίποτα γι’ αυτούς. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν καταλαβαίνω γιατί επικεντρωνόμαστε σε εμάς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Άγγελος Τσιαμούρας.

vraveytike o aggelos tsiamoyras iroas den eimai pote de tha gino anthropos eimai to vraveio de me kanei pio kala 1 1360x949 1

Από τη δική του πλευρά, ο Ανδρέας Αλικανιώτης είπε:

«Η χαρά μου είναι μεγάλη και δεν είναι υπερηφάνεια ή ηρωισμός. Έκανα κάτι ανθρώπινο. Μέχρι και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που μου στέλνουν μηνύματα ή με παίρνουν τηλέφωνο και με ευχαριστούν που ζουν. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανατριχίλα. Αυτό που με έχει στιγματίσει περισσότερο είναι η μυρωδιά του καμένου. Ζήστε την κάθε στιγμή και την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Αυτό θέλω να πω κι ας ακούγεται γραφικό».
Ο Μιχάλης Κλάψης επέλεξε να μην παραστεί στην εκδήλωση ενώ το βραβείο του παρέλαβε ο Δήμαρχος Λειψών ο οποίος μιλώντας στις κάμερες είπε, «Είναι ένα σεμνό παιδί ο Μιχάλης. Μου ζήτησε να παραλάβω εγώ το βραβείο του».

Δυστύχημα Τέμπη: Βραβεύτηκαν οι 3 νέοι που έσωσαν ζωές

Τα πιο σημαντικά