Βραβευμένος Φωτογράφος με Όσκαρ φωτογραφίζει τα Χανιά του 1960.

30 Οκτωβρίου, 20161:17 ΠΜ
More videos

Φωτογραφίες από τα παλιά Χανιά έχουμε δει αρκετές, ωστόσο οι φωτογραφίες που παρουσιάζει η κριτική ιστοσελίδα zarpanews.gr έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι τραβηγμένες από χέρι… οσκαρικό.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός κινηματογραφιστής Γουόλτερ Λάσαλι βρέθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά την άνοιξη του 1964 για τα γυρίσματα της ταινίας ¨Ζορμπάς», για την οποία κέρδισε το Όσκαρ φωτογραφίας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον κ. Λάσαλι την διετία 1966 – 1968, περίοδο κατά την οποία ο ίδιος βρέθηκε ξανά στα Χανιά. Μαγεμένος από τον τόπο, αποφάσισε τελικά να ζήσει μόνιμα εδώ, πριν από περίπου 18 χρόνια.

Οι επαγγελματικές φωτογραφίες του έχουν ζωντανά, έντονα χρώματα και αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή στα Χανιά, σε μερικούς από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης:

Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη, Χάληδων, Δημοτική Αγορά και πολλά άλλα σημεία της πολης των Χανίων αποτυπώνονται από τον φακό του Γουόλτερ Λάσαλι. Δρόμοι με πολύ κόσμο και λιγοστά αυτοκίνητα που σίγουρα κάτι θα σας θυμίσουν…

lasali1

lasali2

lasali3

lasali4

lasali5

lasali6

lasali7

lasali8

lasali9

lasali10

lasali11

lasali12lasali14

lasali13

agora11

agora12

lasali15

Ο Γουόλτερ Λάσαλι με το όσκαρ του.

Walter_Lassally_2006

[zarpanews]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News