Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
διεθνήΒραβεία Όσκαρ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβει ο Ζελένσκι

Βραβεία Όσκαρ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβει ο Ζελένσκι

Ανοιχτό να παρέμβει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ αφήνει η Ακαδημία της διοργάνωσης όπως αναφέρει η New York Post.

Αυτό που τους προβληματίζει φαίνεται να είναι το κατά πόσο θα πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά η βραδιά, κάτι που θεωρείται δεδομένο ειδικά αν τελικά μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο κοινό του Dolby Theater.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι επίσης σαφές αν αυτό θα μπορούσε να γίνει ως μια ομιλία σε live σύνδεση ή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ, από την πλευρά της, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στη New York Post για τα όσα ακούγονται και γράφονται, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελετή απονομής.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το ABC, που θα μεταδώσει την τελετή απονομής, έχει ταχθεί υπέρ της εμφάνισης του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Πιστεύεται επίσης ότι η ουκρανικής καταγωγής ηθοποιός Mila Kunis, η οποία συγκέντρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια με τον σύζυγό της Ashton Kutcher, για τους πρόσφυγες, θα κάνει μια δήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι την στήριξη της έχει ήδη δηλώσει και μια από τις οικοδέσποινες της βραδιάς, η Έιμι Σούμερ. «Νομίζω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να σχολιάσουμε κάποια πράγματα. Δεν φοβάμαι καθόλου να αγγίξω το θέμα του πολέμου, αλλά δεν είμαι παραγωγός της τελετής και δεν αποφασίζω» είχε δηλώσει – μεταξύ άλλων – η ηθοποιός.

Τα πιο σημαντικά