Βουρβουρού Χαλκιδικής: Πευκόφυτες εκτάσεις και εξωτικές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα νερά

18 Ιουλίου, 20188:55 ΜΜ
More videos

Η Βουρβουρού είναι ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, σε απόσταση 103 χλμ από το αεροδρόμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν οικισμό με πολλές εξοχικές κατοικίες και καταλύματα, εναρμονισμένο στην μοναδικήομορφιά της περιοχής που πλαισιώνεται από πευκόφυτες εκτάσεις και εξωτικές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα νερά.

Είναι ένας προορισμός που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε κατά τις διακοπές σας στη Χαλκιδική. Ο οικισμός είναι αναπτυγμένος κατά μήκος της παραλίας, απέναντι από ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών, με μεγαλύτερο από αυτά τον Διάπορο με τις μαγευτικές παραλίες του. Όλες οι παραλίες της περιοχής είναι μοναδικές, μεαμμώδεις ακτές και ήρεμα νερά. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η παραλία Καρύδι με πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το κύμα, η παραλία Λιβάρι, και η παραλία της Μπάρας.

Στο νήσι Διάπορο, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με βάρκα που μπορείτε να νοικιάσετε από τη Βουρβουρού, υπάρχει ένας φυσικός κόλπος με ρηχάκρυστάλλινα νερά.  Επίσης μπορείτε να κάνετε βαρκάδα και στα υπόλοιπο νησάκια που κρύβουν μοναδικούς επίγειους παραδείσους. Επίσης στο νησί Διάπορος θα δείτε τα ερείπια του ναού του Αγ. Ανδρέα που χρονολογείται στην προβυζαντινή εποχή.

Στη Βουρβουρού υπάρχει ένας πρότυπος οικισμός όπου υπάρχουν κατοικίες εξαιρετικής αρχιτεκτονικής των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον οποίο αξίζει να επισκεφτείτε. Επίσης θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη διαμονή σας, όπως εστιατόρια, ψαροταβέρνες, πιτσαρίες, Beach Bar και Bar, καφετέριες, super market, ενώ σε απόσταση μόλις 10 χλμ βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος, ένα γραφικό χωριό, στο οποίο υπάρχει αστυνομικό τμήμα, μηχάνημα ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ και το Κέντρο Υγείας της περιοχής. Μπορείτε να αφιερώσετε ένα μεσημέρι για να φάτε ντόπια κρέατα στις παραδοσιακές ταβέρνες που υπάρχουν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Αν είστε λάτρεις του βουνού και της πεζοπορίας, σας προτρέπουμε να περπατήσετε στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Ίταμοςπου απλώνονται επάνω από τη Βουρβουρού. Εκεί θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία μέσα στη φύση απολαμβάνοντας τις ομορφιές του δάσους, αγναντεύοντας το Άγιο Όρος και το Αιγαίο Πέλαγος. Στην κορυφή του όρους θα βρείτε το πυροφυλάκειο από το οποίο έχετε μία απερίγραπτη θέα προς τη Χαλκιδική.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News