Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: «Εάν τα Σκόπια δεν αλλάξουν την ιστορία, δε θα τα υποστηρίξουμε»

Ιούλιος 4, 2018 5:43 ΜΜ
More videos

Μόλις ένα χρόνο μετά τη συμφωνία φιλίας μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων, ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ, έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η πΓΔΜ δεν θα λάβει στήριξη από τη Βουλγαρία, αν δεν αλλάξει την ιστορία στα βιβλία της, όπως είχαν συμφωνήσει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Από: echedoros-a.gr

Ο Κοβάτσεφ αναφέρεται στη μάχη της Μπρεγκάλνιτσα, μια μάχη μεταξύ Σέρβων και Βουλγάρων αρχές Ιουλίου του 1913 και ρωτάει στη σελίδα του στο Facebook:

Με ποιους πολέμησαν οι τότε κάτοικοι της Βαρντάρσκας; Με τους Βουλγάρους ή τους Σέρβους. Φυσικά με τους Βουλγάρους για να απελευθερωθεί η Βαρντάρσκα και όχι με τους Σέρβους.

Ζητάει να γίνει διόρθωση στο κομμάτι αυτό της ιστορίας από τους Σκοπιανούς γιατί «οι ψευτιές που γράφονται είναι αφόρητες!» … «Είναι ένας παραλογισμός που κληρονομήθηκε από την Γιουγκοσλαβία του Τίτο», γράφει ο Κοβάτσεφ, ο οποίος επιμένει στην αλλαγή των ιστορικών κειμένων των Σκοπίων, ιδιαίτερα σε όσα σχετίζονται με τη Βουλγαρία.

Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν πρόκειται να λάβουν την βουλγαρική υποστήριξη τα Σκόπια και είναι παραπλανητικό ότι η αλλαγή του ονόματος θα τα δώσει μια ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός εάν αλλαχθεί η ιστορία σε σχέση με τη Βουλγαρία…

(Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Η μάχη της Μπρεγκλένιτσα, μεταξύ του βουλγαρικού και του σερβικού στρατού, άρχισε στις 9 Ιουλίου του 1913, στην οποία νίκησαν οι Σέρβοι.)

(Στοιχεία από republika.mk)

Ακολουθήστε μας στο facebook: